Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Vilken typ av rullskridskor ska jag välja?

Ditt val av rullskridskor beror på, vad du vill använda dem till. Få en snabb överblick över de olika typerna (fitness inlines, Retro rullskridskor, speed, aggressive, freeskates och derby skates) och hitta det rätta valet så att du får ett par rullskridskor, som du kan få glädje av under en lång tid.

De olika typerna av rullskridskor är var och en utformad för ett visst ändamål. Vissa lämpar sig som vanliga inlines, där du kör för motion eller skojs skull (t.ex.. Fitness inlines och retro rullskridskor), andra konstruerade för mer erfarna användning / eller tävling (t.ex.. speed, aggressive , Freeskates och Derby). I den här guiden får du en bra bild av rullskridskortyperna klicka vidare till en viss typ för mer information.

Fitness inlines

Fitness inlines är lämpliga för både motion och komfort. De kännetecknas av att vara mycket bekväma och andningsbara och är därför bra för både långa och korta turer. Med fitness inlines kombinera både träning och att ha roligt, och de kan användas av alla åldrar, såväl vuxna som barn. De finns i många färger och modeller.

Läs mer i vår guide till fitness inlines

Retro rullskridskor

Vissa retro modeller är lämpliga för disco och dans och allmän rolig körning, andra är lämpliga för träning, transport och längre resor. De har det klassiska utseendet med fyra hjul som sitter i par, och de kan känna sig mer stabil att stå på i samband med inlines på grund av en bredare bottenplattan. Retro rullskridskor finns i många utföranden och även många retro modeller som kan ge nostalgiska känslor i många vuxna som minns dem från barndomen. De är lämpliga för alla åldrar, barn, vuxna och äldre.

Läs vår guide till retro rullskridskor

Speed skates

Speed skates lämpar sig för erfarna åkare som vill ha hög hastighet och sin ofta kör i föreningar eller deltar i tävlingar. Speed skates har främst fokuserat på prestanda, så att du kan uppnå bättre tider.

Läs vår guide för att speed skates

Aggressive skates

Åker du på ramper och gör tricks är det aggressive skates, som du bör titta på. De är utformade för att köras i skate parker och street, där du gör grinds och olika trick på olika objekt. Aggressiva skates lämpar sig för erfarna förare.

Läs vår guide till aggressive skates

Freeskates

Vill köra urban eller freestyle slalom väljer freeskates. De är särskilt lämpliga för att hantera många snabba riktningsändringar som ni båda presenteras i stadsmiljö och slalom, där du utföra en serie dansrörelser. De är mycket lättmanövrerad och är därför vanligtvis inte utrustade med en broms. Freeskates används också till tricks i stadsmiljö och är lämplig för mer erfarna åkare. Med tanke på att du också över 100 kg. och vill köra för motion eller skojs skull, bör du välja freeskates istället fitness rullskridskor.

Läs vårguide till freeskates

Derby skates

Derby skates är särskilt utformade för Roller Derby, som är en inomhus lagsport med kontakt. Bra derby skates är manövrerbara, så du kan enkelt göra skarpa svängar och flytta dig mångsidig. Roller derby identifierbar också av spelarna har ofta mycket färgglada kläder.

Läs vår guide till derby skates

Kontakta oss om du har frågor om vilken rullskridsko du ska välja.

Produkter

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor