×
Meny

Hjul till inlines

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Hjul hårdhet
Kullager
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Hur väljer man rätt inlines hjul?

Inlineshjul, även kallade rullskridskohjul, finns i olika storlekar, former och hårdheter. För att välja rätt inlineshjul måste du ta hänsyn till vilken typ av miljö du vill åka i, och vad som är din föredragna åkstil.

Förstå begreppen - Inlineshjul

STORLEK

Inlineshjul varierar mellan 60 mm (mycket små) och 125 mm (stora) i diameter. Små hjul är optimala för kortare turer och för åkare som kräver mer smidighet, t.ex. slalomåkare eller rullhockeyspelare. Om du gillar höghastighetsåkning, långdistansåkning och maratonåkning bör du skaffa större hjul. Den här typen av hjul ger oöverträffad distans och hastighet.

PROFIL

Profilen på inlineshjul kan identifieras genom formen på hjulen Den avgör hur dina hjul rör vid marken när du åker. Ett brett platt hjul ger bättre grepp och mer dragkraft, men glider inte så bra på de flesta underlag. Runda hjul ger god stabilitet med god svängförmåga och de föredras vanligtvis av stadsåkare och freestyle-skatare. Smalare, spetsiga hjul föredras av speedskatare och långfärdsåkare, eftersom de garanterar mindre rullmotstånd och högre kraftöverföring.

DUROMETER

Hjulens durometer definierar deras hårdhet. Hjulens hårdhet mäts med hjälp av en skala av A-typ. Skalan går från 0A till 100A. Durometern för hjul till inlines ligger vanligtvis mellan 68A (mjukt) och 90A (hårt). Mjuka hjul används när du behöver mer grepp och hastigheten inte har högsta prioritet, till exempel på det hala underlaget i en inomhusbana. Dessutom bidrar de till att göra körningen mjukare, så det är en bra idé att använda dem på grov asfalt. Eftersom de erbjuder mindre friktion är hårda hjul optimala för åkare som åker på slät betong i skateparken, likaså för åkare som siktar på att åka snabbare än någonsin.


Vill du veta hur du byter ut hjulen på dina inlines? Kolla in vår guide om hur man byter hjul.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor