Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skins - Längd

  Filter
Varumärken

Byt ut dina skins till längdskidor för maximalt grepp

Skins för längdskidåkning används för att få grepp på snön så att skidåkaren kan ta sig fram i spåret. Skins är gjorda av mohair eller nylonmaterial och fästs på skidans undersida, direkt under bindningarna. Denna plats på skidan kallas för "fästzonen" eftersom det är här åkaren får fäste när hen sparkar ifrån för att ta sig framåt. Den återstående ytan av skidans undersida mot ändarna kallas för "glidzonen", vilket är den släta ytan som lätt glider över snön.

Skins för längdskidor används endast till klassiska längdskidor och till turskidor. På grund av stilen och rörelserna av skateåkning behöver man inte använda skins.

Längdskidor med skins eller fästvalla?

De två huvudsakliga metoderna för att få grepp på snön inom längdskidåkning är skins eller fästvalla. Fiskfjäll är ett annat alternativ, men är inte lika vanligt som de andra två.

Skins för längdskidor är ett populärt alternativ på grund av hur lätta de är att underhålla utan att offra ett stort hopp i prestanda jämfört med fästvalla. Nylon och mohair skins kommer funka i ett brett utbud av snöförhållanden och temperaturer. De behöver endast rengöras då och då, och ett utbyte är endast nödvändigt när skinsen inte längre greppar som dem ska eller när deras skick försämras.

Beroende på vilken modell av längdskidor som används kan skins komma integrerade i skidan från början eller med ett fästsystem som tillåter dig att fästa eller ta bort skinsen som du vill.

Fästvalla ger dig möjligheten att applicera särskilda typer av valla för olika typer av väderförhållande. Du har kontroll över vilken mängd du vill applicera och när du vill återapplicera. Att valla dina skidor för att ska kunna prestera på topp kräver tid och ansträngning, men när det görs på rätt sätt blir resultatet en mer effektivt greppande och glidande skida. Du kan hitta skidvalla för längdskidor och tillbehör under Skidvalla.

Om du tar hand om dina skidor och skins kommer det att bidrar till en bättre upplevelse. För produkter som hjälper dig att underhålla dina skins och mycket mer, spana in Skidunderhåll.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor