×
Meny

Tandskydd

  Filter
Varumärken

Använd ett munskydd för att skydda dina tänder


Om du är involverad i någon sport som kräver att du bär en munskydd, har du förmodligen börjat ge denna del av säkerhetsutrustning lite mer uppmärksamhet än de tidigare generationerna av idrottare gjorde.

En munskydd eller ett tuggummi som det kallas också kan användas i olika sporter där det är nödvändigt att skydda tänderna. Munskyddet är vanligtvis tillverkat av akryl eller gummi, och för att få det ultimata skyddet måste munskyddet formas efter tänderna.

Munskydd är tillgängliga med ett skydd, som bara täcker övre delen av munnen eller dubbelskydd som täcker både övre och undre delen av munnen. Det sista exemplet ger det bästa skyddet, men samtidigt kan det störa andningen, och det kan ta lite tid och träna att vänja sig.

Ett tandköttskärm minskar risken för tandskador och hjärnskakning och är oumbärlig när du spelar hockey eller rullar derby. När munskydden uppfanns användes de främst av boxare, men idag används de i de flesta "tuffa" kontaktsporter som hockey och amerikansk fotboll.

Alla våra tandköttskärmar är så kallade "Boil and Bite" -typer som ger bäst möjliga passform. Här använder du kokande vatten för att värma upp skyddet innan du placerar det i munnen och biter på det. När temperaturen har fallit har skyddet sedan skräddarsydd passform för dina tänder. När du köper en ny munskydd, kommer denna process att beskrivas väl i handboken.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor