×
Meny

Armbågsskydd

  Filter
Varumärken
Storlek

Vad är armbågsskydd?

Ett par armbågsskydd är vadderad skyddsutrustning som sitter runt om armbågen och skyddar åkaren från blåmärken och brutna ben. Oönskade och oväntade fall kan alltid uppstå och ett par armbågsskydd rekommenderas därför alltid till nybörjare och mer avancerade åkare när det är dags att öva nya tricks. Ett bra set med armbågsskydd ger dig möjlighet för att röra dig fritt samtidigt som din armbåge är skyddad oavsett position.

Skydd armbåge - Behövs det när man åker rullskridskor och inlines?

Det är alltid rekommenderat att bära skydd för dina armbågar när du utövar action sporter av olika slag. Många avvisar dock faktumet kring hur viktigt det är att skydda sina armbågar. Om du skadar din armbågsled kan det faktiskt leda till skador som kroppen inte kan återhämta sig från. Ett par armbågsskydd är dock endast en del av en komplett skyddsutrustning, för ordentligt skydd bör du även kika på annan utrustning.

Armbågsskydd inlines - Så väljer du rätt

Vilken typ av armbågsskydd ska man välja? Det första du bör tänka över kring ditt val av armbågsskydd är att de ska sitta med en åtsittande passform. Den elastiska delen runt din arm kommer att ge sig aningen med tiden. Skydd med god passform bör inte begränsa din rörelsefrihet, därför är det viktigt att hitta rätt storlek. Armbågsskydd med klassisk design passar över dina kläder, kommer med en kompakt design och extra skyddande vaddering. Skydd med en plattare design, till exempel impact pads, är gjorda för att bäras under din tröja.

Om du är på jakt efter ett komplett set med skydd, kolla då in våra Handledsskydd, Skatehjälmar och Knäskydd.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor