×
Meny

Längdbindningar Klassisk

  Filter
Varumärken
Kompatibla pjäxor
Monterings Plates För Dessa Bindningar

Bra att veta

Längdbindningar Klassisk - några saker att tänka på

Om du letar efter att byta ut eller tillföra ett par klassiska längdbindningar till dina skidor, så är det viktigt att veta vilket bindnings system du är ute efter. De förekommer i 3 kategorier - NNN (New Nordic Norm), SNS (Salomon Nordic System) och 75mm (3-pin). Om du redan äger ett par pjäxor för längdskidåkning så avslöjar yttersulan eller produktbeskrivningen vilken typ av bindning de passar med.

Är SNS och NNN bindningar detsamma?

NNN bindningar, designade av märket Rottefella, är EJ detsamma som SNS bindningar producerade av Salomon. Du kan skilja de från varandra relativt enkelt baserat på antalet spår som går längst med bindningen. NNN har två tunnare spår medans SNS har ett tjockt spår. Pjäxornas sulor måste matcha spårens mönster för att vara kompatibla.

NNN bindningar har blivit det dominerande systemet inom längdbindningar. Märken som Fischer, Rottefella, Salomon, Atomic och Rossignol producerar alla bindningar baserat på denna design. Dessa märken har även skapat sina unika varianter som fungerar med NNN systemet. Vanliga produktnamn så som Turnamic, Prolink och NIS är något man ofta ser i branschen.

För en fördjupad förståelse av längdbindningar kan du spana in våran guide - Kompatibilitet hos bindningar till längd- och rullskidor. För att finna ett passande par pjäxor kan du även kika på våra Längdpjäxor Klassisk.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor