MENY
×

Klassiska bindningar

  Filter
Varumärken
Kompatibla pjäxor
Flex

Att ta hänsyn till när du ska köpa klassiska bindningar

När det kommer till att välja ett bra par längdbindningar vill du först och främst hitta ett par som är kompatibla med sulorna på dina längdpjäxor. Detta innebär att kolla upp om dina pjäxor använder NNN-systemet (New Nordic Norm) eller SNS-systemet (Salomon Nordic System). Du kan även ha ett par SNS-pjäxor som passar NNN-bindingar - då har de ordet "prolink" någonstans i namnet.

Idag är känslan hos bindningarna mest en fråga om smak och personlig åsikt, snarare än skillnad i prestanda och hållbarhet mellan bindningarna. De olika tillverkarna har investerat mycket tid och pengar i att optimera bindningssystemen, och det är svårt att tänka sig att de kan förbättras markant. Men det har vi trott förut och då alltid blivit överraskade hur de hittar något att optimera och förbättra.

De senaste 20 åren har dessa två standarder dominerat, men efter att patentet på NNN-systemet, som ägdes av Rottefella, gått ut - kommer vi se en rad nya aktörer på marknaden inom en snar framtid. De två stora märkena Fischer och Rossignol har faktiskt redan släppt sin variant - Turnamic, som kanske blir nästa generations bindningar.