Glad Alla Hjärtans Dag
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

BMX Barn

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Ram Top Tube
Nivå
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

BMX barn - vad är de för något?

En BMX cykel för barn är helt enkelt en mindre version av en vanlig BMX, som är lämplig för yngre åkare. De är byggda med riktiga BMX proportioner för att garantera en kvalitetsprodukt och för att ditt barn ska få den riktiga BMX känslan. Precis som vanliga BMX cyklar är barn BMX cyklar hållbara, snabba och lätta. De är konstruerade av antingen stål eller aluminium.

BMX cyklar för barn kan köpas som en komplett cykel, vilket innebär att den är redo att köras så snart den tas ut ur lådan. När ditt barn fortsätter sin BMX resa kan det dock vara så att det vill anpassa sin setup med enskilda delar.

BMX cykel barn - vilken storlek ska mitt barn ha?

För att få ut det mesta av sin BMX upplevelse är det viktigt att ditt barn får en cykel i rätt storlek. Detta bestäms normalt av barnets längd. Ju längre ditt barn är, desto större cykel behöver det. Storleken på en BMX cykel mäts normalt utifrån hjulstorlek och top tuben (ramens översta stång).

När det gäller BMX för barn finns hjulstorlekar (diameter) vanligtvis i storlekarna 12, 14, 16 och 18 tum. När det gäller top tubes finns dessa i olika storlekar, från cirka 11 till 19 tum. Du hittar mer information om hur du får rätt storlek i vår BMX Freestyle Storleksguide.

Kort om balanscyklar

I vår BMX kategori för barn hittar du även vårt urval av balanscyklar. Dessa cyklar ger ditt barn den perfekta grunden för att utveckla sin balans när det åker runt på uppfarten eller i parken. De är utformade med de yngsta åkarna i åtanke och kan användas av barn från 2 år och uppåt.

Kom ihåg att ditt barn alltid ska bära skyddsutrustning när de åker BMX, så kolla in vårt utbud av BMX Skydd Barn.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor