×
Meny

Inline Speed Skates

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Hjul diameter

Bra att veta

Vad är inline speed skates?

Inline speed skates är designade för självsäkra och erfarna åkare som önskar ta sig så snabbt fram som möjligt. Speedskates är gjorda för hastighet och prestanda över komfort. De kännetecknas av deras stora hjul och ramar som är längre än dess känga. Denna design hjälper dig att snabbt nå högre hastigheter.

Speedskates har en åtsittande passform med lite vaddering och styv design som tillåter ökad kraftöverföring. De är även längre än andra typer av inlines. Denna design förser åkaren med ökad stabilitet och hjälper de att nå högre hastigheter. Dessutom påminner de låga kängorna om skor och förser dig med grymma rörelser och kraftöverföring.

Vilka speedskates borde jag välja?

När du väljer ett par speedskates är det viktigt att de har en åtsittande passform. Vid köp av ett par inlines medföljer även hjul men det är däremot många åkare som gillar att anpassa sitt setup efter deras egna stil. Du kan fritt fram välja vilken storlek du önskar, men storleken på hjulen varierar vanligtvis mellan 90mm till 125mm.

Speedskates används vanligtvis för tävling på kortare distanser. Om du önskar åka längre distanser kan det vara en god idé att skaffa ett par Marathon Skates / Inlines Långdistans. Om du däremot önskar åka i ett lugnare tempo så kan du spana in våra Inlines / inline skates som kan användas för fitness och för fritidsåkning.

Önskar du lära dig mer om speedskates? Spana in vår Guide till köp av speed skates.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor