Glad Alla Hjärtans Dag
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

Waveboards / caster board - Komplett

Bra att veta

Waveboards är byggda för street surfing

En waveboard, även kallad caster board, wave skate eller vigor board, är en bräda som är byggd för att ge en unik upplevelse av street surfing. Därför har de en distinkt form och andra egenskaper som skiljer dem från andra brädor som skateboards och longboards.

Waveboards ger dig en rolig surfliknande åkupplevelse som gör att de sticker ut i skatevärlden. Du kan cruisa, carva eller till och med utföra tricks med en waveboard.

Egenskaperna hos Waveboards

Ett av de mest igenkännliga kännetecknen för casterboards är deras deck, eftersom de inte levereras med ett enda singulärt deck. Istället har en waveboard två smala decksplattor som är sammankopplade med en torsionsstång. Torsionsstången är ofta tillverkad av stål och är en viktig del av drivkraften för waveboardets rörelse.

Till skillnad från andra brädor har waveboards endast två hjul - ett framtill och ett baktill. Dessa hjul kan rotera 360° eftersom de är fästa på casters istället för truckar. Dessutom är waveboardhjulen vanligtvis 76-78 mm stora och mjukare än hjulen på en skateboard. Eftersom det bara finns två hjul på en caster board tenderar de att slitas ut ganska snabbt - särskilt om de är på den mjukare sidan.

Bör du skaffa en Caster Board?

En wave skate kan användas av personer i alla åldrar och är ett bra alternativ för alla som vill ha en ny typ av åkupplevelse. Din nivå av balans och rörlighet kan dock påverka hur lätt du lär dig att åka på en waveboard. Om du redan har åkt skateboard eller longboard tidigare kommer det förmodligen att vara lättare att lära dig att åka wave board.

Du bör lätt kunna stå med fötterna på de två decksplattorna. Det är också viktigt att åka på en wave board i rätt storlek, eftersom det inte räcker med enbart balans. Kom ihåg att även kontrollera viktgränsen för de enskilda brädorna, eftersom den kan variera mellan olika modeller.

Om du letar efter en surfingliknande åkupplevelse med en mer traditionell brädtyp kan du ta en titt på vår kategori Surfskate.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor