Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Skateboard Hjälmar & Longboard Hjälmar

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

En skateboard hjälm är ett måste när du åker

Skateboarding och longboarding är actionsporter där skaderisken är ganska hög. Om du vill minimera riskerna för skador och åka med sinnesro är det ett måste att bära en skateboardhjälm. Det spelar ingen roll om du är professionell eller nybörjare, en skateboardhjälm är en viktig investering för alla.

Skateboardhjälmar har vanligtvis en klassisk halvkupolform som täcker huvudet från alla sidor. Förutom att ge skydd är skateboard och longboardhjälmar byggda för att ge en bekväm passform och god ventilation. Det snygga utseendet är bara en trevlig bonus.

Hur ska en skateboard hjälm sitta?

Skateboard och longboardhjälmar ska ha en tät men bekväm passform. De ska inte kännas för trånga eller obekväma runt huvudet, eftersom det kan minska sannolikheten för att faktiskt använder dem. Hjälmen bör inte heller vara för lös. Om hjälmen rör på sig när du rör på huvudet så sitter den för löst.

Du väljer rätt hjälmstorlek genom att mäta din huvudomkrets. En skateboardhjälm har rätt storlek när den sitter stadigt runt huvudet utan tryckpunkter. Du kan hitta mer information om hur din hjälm ska sitta i vår guide Hur ska hjälmen sitta?

Är cykelhjälmar och skateboardhjälmar samma sak?

Klassiska skateboardhjälmar och traditionella cykelhjälmar har vissa skillnader. Skateboard och longboardhjälmar täcker mer av baksidan av huvudet och har färre ventilationshål. De är också byggda för att ge skydd mot upprepade, svagare stötar. Cykelhjälmar däremot behöver bytas ut efter ett fall var hjälmen tagit stryk.

Många skateboardhjälmar är dock konstruerade för att användas för flera olika ändamål. Det innebär att du kan använda din skateboardhjälm till andra actionsporter och till cykling. Se bara till att kontrollera certifieringen av din skateboardhjälm för att se om den är godkänd för cykling. Alla hjälmar som finns i den här kategorin har certifierats för skateboarding. Om du ser att hjälmen har en EN 1078-certifiering betyder det att den har godkänts för användning med skateboards och andra brädor, inlines och cyklar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor