×
Meny

Fritidsskridskor

  Filter
Varumärken
Sko storlek
Känga/Skal typ
Känga material
Innerkänga detaljer

Bra att veta

Vad är fritidsskridskor?

Fritidsskridskor används av både vuxna och barn som ett bra sätt att ha kul på isen.

Det kan vara en trevlig familjeaktivitet, en del av din veckoträning eller att spela lite avslappnad ishockey med vänner. När dammar och sjöar är frusna och de lokala myndigheterna säger att det är säkert att åka skridskor på isen kan du ta en tur utomhus eller ta dig till en skridskobana där de kanske till och med har disco-skridskoåkning eller andra roliga evenemang.

Skridskor för män och skridskor för kvinnor har ofta bekväma, mjuka kängor och bra stöd för vristen. Vissa modeller har toe picks på framdelen av skridskorna. Detta är till hjälp för en nybörjare för att greppa isen när de tar sina första steg för att komma i rörelse. Det används också för skridskoåkare som vill dansa eller snurra på isen.

Långfärdsskridskor är en annan typ av skridskor som är utformade för att nå höga hastigheter snabbt medan de glider över isen. De har långa blad som är perfekta för att generera höga hastigheter och förbli stabila. Kängorna har normalt en låg manschett som är tillverkad av styva material som läder eller kolfiber. Den låga manschetten är till för att maximera skridskoåkarens rörelseförmåga vilket möjliggör högre hastighet. Långfärdsskridskor rekommenderas för åkare som redan är skickliga på skridskoåkning.

Fördelarna med att ha dina egna skridskor

Om du använder dina skridskor regelbundet ökar komforten för dina fötter. Varje gång du åker på isen formas linern efter dina fötter och blir därmed blir de mer anpassat till dina fötter. Att regelbundet hyra skridskor kan snabbt bli dyrare, så om du planerar att besöka isbanan ofta kan det vara mycket mer kostnadseffektivt att köpa dem. Förutom att spara pengar kan du också spara tid. Att slippa köer eller att ha flexibiliteten att besöka din rink när du vill är en stor fördel.

Om du vill ha fler råd om hur du väljer skridskor kan du läsa våran Guide till att köpa skridskor för barn och vuxna.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor