×
Meny

Surf & Vattensport

Varför är surf och vattensport så populärt?

Surfsporter är en gren av vattensporter som har ökat drastiskt i popularitet under de senaste åren. Vattensporter som surfing, paddleboarding, kitesurfing, wakeboarding och skimboarding är roliga och erbjuder nya utmaningar som man inte kan hitta i andra sportaktiviteter.

Dessutom anses vattensporter vara en bra form av motion och ett träningspass för hela kroppen. De kan förbättra din aeroba kondition, styrka och flexibilitet. Surfsporter involverar i hög grad din överkropp och bidrar till att öka muskelstyrkan i armar, axlar, rygg och bröst. De ökar även din styrka i dina ben, höfter och rumpa.

Vilken vattensport ska jag välja?

Om du vill börja utöva en vattensport bör du tänka på två viktiga faktorer innan du börjar, till exempel vad du vill få ut av sporten och vad för miljö du har tillgång till.

Om du till exempel bor nära stora floder och sjöar med lugnt vatten kan paddleboarding vara ett bra alternativ som din nästa fritidsaktivitet. Om du å andra sidan är ute efter action och att bli utmanad kanske du vill prova vattenskidor, kiteboard eller wakeboarding.

Om du bor vid havet med kraftiga vågor och är på jakt efter en ny sorts adrenalinkick kan du överväga surfing och bodyboarding. Kitesurfing och wakeboarding kan också utövas i havet. Starka vindar och vågor skapar perfekta förutsättningar för erfarna brädåkare som har en mer professionell och äventyrlig inställning till surfsporter.

Kom ihåg att om du vill utöva vattensporter på vintern bör du investera i en bra Våtdräkt och Vattensport Skydd.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor