×
Meny

Längdpjäxor

Bra att veta

Längdpjäxor för äventyr utanför spåren

För att få ut det mesta av din längdtur är det viktigt att välja rätt pjäxor. Det första du måste bestämma dig för är vad för typ av längdåkning du önskar utöva eftersom det finns olika typer av pjäxor beroende på vilken stil och terräng du kommer åka. Vanligtvis delas det upp mellan klassisk, skate och backcountry.

Klassiska längdpjäxor är de lättaste av de tre stilarna. De är designade för att maximera din rörelsefrihet och är därför mjukare och kommer med en lägre profil. Den här stilen av pjäxor förser dig med komfort och gott stöd runt hälen vilket gör de till ett fint alternativ för skidåkare i alla åldrar oavsett nivå.

Skate längdpjäxor är styvare för att maximera kraftöverföringen från pjäxorna till skidorna. Detta är bra om du vill öva på din snabbhet. Turpjäxor är utformade för skidåkning utanför spåren. Dessa pjäxor är inte bara hållbara, utan även tillverkade av isolerande och vädertåliga material för att maximera komforten.

Förutom pjäxor, hittar du i den här kategorin även överdrag till pjäxor (gaiters) som förser dig med extra skydd från snön och inläggssulor för ökad komfort. Om du vill läsa mer om de olika typerna av längdpjäxor kan du spana in vår guide om att köpa längdpjäxor.

Vilken storlek behöver jag på mina längdpjäxor?

Längdpjäxor är vanligtvis true to size, vilket betyder att du normalt kan köpa samma storlek som dina vanliga träningsskor. Pjäxan ska krama om den bredaste delen av din fot, men inte alltför tight. Ju tightare passform, desto mer prestationsinriktad är pjäxorna medan en lite lösare passform ökar komforten.

Kom ihåg att passformen kan variera lite mellan olika modeller och märken av pjäxor, så se till att kontrollera storlekstabellen för att få rätt storlek. Vissa skidåkare kommer däremot gå ner i storlek för en tightare passform.

Innan du ger dig ut i spåret får du inte glömma bindningarna! Det är viktigt att se till att dina pjäxor passar dina längdbindningar. Det finns olika system och stilar, så glöm inte att dubbelkolla pjäxornas specifikationer innan du beställer hem ett par.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor