×
Meny

Längdpjäxor

Bra att veta

Hur hittar jag de rätta längdskidspjäxorna

Längdskidpjäxor med en bra passform är helt avgörande för en bra tur på längdskidor. När du köper längdpjäxor är det viktigt att tänka igenom hur du vill använda dem.

Vi erbjuder 3 olika slags längdåkningspjäxor: Klassisk, Skate och Back Country. Om du är nybörjare så rekommenderar vi att välja antingen en klassisk eller en skate-pjäxa med combi-funktion.

Klassiska längdpjäxor är perfekt för nybörjare, och personer som reser iväg en gång om året för den årliga vintersemestern. Klassiska längdpjäxor ger bra stöd runt hälarna och fotlederna, vilket gör det till ett bra och stabilt val.

Skate-pjäxor är de hårdaste av alla längdskidpjäxor. Vid skate-skidåkning är en av de viktigaste sakerna att maximera kraftöverföringen från pjäxorna till skidorna. Med dess styva design, förloras minimalt med energi, vilket ger maximalt med fart.

Utöver detta är det viktigt att hitta ett par längdskidpjäxor som matchar dina bindningar. Det finns olika bindingssystem såsom SNS, NNN och NIS. Salomon's SNS-bindningar passar med Salomon och Atomic längdskidpjäxor, medan NNS- och NIS bindningar passar med Rossignol, Fischer, Alpina och Madshus längdskidpjäxor. Detta står under varje specifik produktbeskrivning.

För mer information om hur du väljer rätt pjäxor, vänligen läs vår guide för längdpjäxor.

SkatePro