×
Meny

Longboard Griptape

  Filter
Färger
Varumärken
Längd
Bredd

Behåll kontrollen med en longboard griptape

Griptape är det sandpappers-liknande materialet som du fäster på toppen av din bräda. Det är griptapen som hjälper till att skapa friktion mellan dina skor och brädan och det viktigt för att behålla kontrollen vid åkning. Så vid longboardåkning är det varmt rekommenderat att använda griptape, framför allt om du föredrar aggressiv carving och pumping.

Kan vanlig skateboard griptape användas till longboards? Förutsatt att den är tillräckligt lång och bred, ja. Griptape som är speciellt tillverkad för longboards är oftast grövre än vanlig griptape för att klara av en annan typ av åkstil.

Griptape finns tillgängligt i en rad coola designer och stilar för att du ska kunna anpassa din bräda. Om du vill behålla utseendet av ditt deck, kan du skaffa en clear griptape. Clear longboard griptape fungerar likadant som vanlig griptape men du kan fortfarande se deckets grafik och design.

Underhålla din griptape

Att underhålla din griptape kommer resultera i att den håller längre och att du får en bättre åk upplevelse. De första viktiga steget är att se till att du applicera griptapen korrekt, undvik att få några luftbubblor. För att garantera att du gör detta rätt, spana in vår guide och video, Så här sätter du på griptape.

Kom också ihåg att göra rent din griptape regelbundet för att hålla den fräsch och behålla greppet. För att göra detta, kan du enkelt skrubba den med en griptape cleaner. Med tiden kommer dock all griptape slitas ut och behöva bytas.

Hur ofta du måste byta ut din longboard griptape beror på vilken typ av åkning du kör och hur ofta du åker. Om du känner att du börja tappa greppet, även om du nyss gjort rent den, kan det vara dags att byta ut griptapen.

Om du behöver griptape till skateboards, spana in vårat utbud av Skateboard griptape.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor