×
Meny

Skate Cross Country Skis

  Filter
Varumärken
Längd
Kompatibla Bindningar
Ski Flex

Bra att veta

Vad ska man söka när man köper längdskidåkningskidor


I allmänhet är ett par längdskidskidor mycket kortare och styvare än någon annan typ av skidor. Anledningen till detta är den dynamiska och kraftfulla rörelsen och den sidlediga sparkrörelsen, som kännetecknar skidåkningsstilen. Stilen är mycket lik den som används vid skridskoåkning.

När du köper ett par längdskidor måste du ta hänsyn till hur en längdskidsåkare du är. Upplevda längdskidor kommer förmodligen att behöva en styv och lätt modell, medan mindre erfarna längdåkare kan behöva en mjukare och mer flexibel modell. När du väljer en mjukare modell får du fördelen av att ha en uppsättning skidor som inte straffar dig för mindre misstag på teknik, medan de styvare modellerna kräver lite mer skicklighet.

Höjd- och viktproblem i längdskidor


När du väljer rätt längdskidskoåkning, är det också viktigt att välja rätt storlek. Till skillnad från klassiska längdskidor finns inga konkreta riktlinjer för skidlängden. Men den genomsnittliga skidskidan behöver vanligtvis vara -10 till + 10cm. av skidåkarens kroppshöjd. Men det här är en personlig preferens, där du ska hitta dem skidorna som passar din skidstil.

Dessutom spelar vikten på skidåkaren en stor roll för att välja rätt längdskidor. En guide för att välja rätt modell för både din höjd och vikt finns tillgänglig under var och en av de olika längd skidorna i denna kategori.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor