×
Meny

Skateskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Kompatibla Bindningar
Ski Flex

Bra att veta

Vad är skateskidor?

Skateskidor används för den typen av längdskidåkning som kallas skate. Denna form av längdskidåkning involverar att åkaren gör en skate liknande rörelse, likt den teknik man använder när man åker skridskor. Detta skapar momentum för att glida längs förberedda spår och är en utmärkt form av motion och ett perfekt sätt att utforska naturen. Förutom att det är en avkopplande hobby, finns det också en tävlingsinriktad sida av skate skidåkning, där professionella idrottare tävlar i världens alla "kalla" hörn.

Skateskidor använder specifika skate bindningar och skatepjäxor. Dessa kan köpas separat eller så kan du välja ett skatepaket från våra längdskidpaket.

Längdskidor skate - vilken längd ska man välja?

Längden du borde välja på dina skateskidor baseras på din vikt, längd och personliga preferens. Varje skidlängd har ett rekommenderat viktintervall som åkaren bör passa inom. Om du faller inom intervallet kommer du få ut de bästa resultatet av skidorna då det tillåter skidan att flexa som den ska. Den generella tumregeln är att skidorna ska vara 5-15 cm längre än dig.

Om du faller mellan två storlekar, bör du överväga vad du vill få ut av dina skateskidor. Kortare skidor är smidigare och enklare att använda, medans längre skidor kräver mer kontroll men erbjuder bra momentum och högre fart.

Om du är ute efter skatepjäxor och bindningar som passar till dina skidor, spana in våra Skatepjäxor & Skatebindningar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor