×
Meny

Skateskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Kompatibla Bindningar

Bra att veta

Vad är skateskidor?

Skateskidor används för disciplinen inom längdskidåkning som kallas skate. Denna form av längdskidåkning innebär att skidåkaren åker med en stil som liknar skridskotekniken, som skapar fart för att åka och glida längs snöiga preparerade spår. Detta är en utmärkt form av motion och ett perfekt sätt att utforska naturen. Förutom att vara en avkopplande hobby finns det en tävlingssida i skateåkning, med professionella idrottare som tävlar i alla "kalla" hörn av världen.

Skidorna fästs på skidåkaren med särskilda längdskidbindningar och längdskidpjäxor. Dessa kan köpas individuellt, eller så kan du välja ett skatepaket för att få all rätt utrustning, allt tillsammans till ett förmånligt pris.

Vilken storlek behöver jag på mina längdskidor?

Vilken längd på skateskidor du bör välja beror på din vikt, längd och preferenser. Varje skidlängd har ett rekommenderat viktintervall för användaren som du bör passa in i. Om du ligger inom viktintervallet kan skidan böjas på lämpligt sätt för att få ut bästa möjliga prestanda. Den allmänna tumregeln är att skidorna bör vara mellan 5-15 cm längre än din längd.

Om du landar mellan två storlekar bör du fundera på vad du vill göra med dina skateskidor. Kortare skidor är smidigare och lättare att använda, medan längre skidor kräver mer kontroll men ger mycket fart och momentum.

Om du vill ta en titt på pjäxor och bindningar som passar till skidorna, se Skatepjäxor & Skatebindningar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor