×
Meny

Kläder

Vad är skatekläder?

Skatekläder och streetkläder är kända för att vara komfortabla, hållbara och tidlösa. Street kläder, så som t-shirts, skor, kepsar och mössor har tagit sig till toppen utav modevärlden och är numera en dominerande klädstil. Denna popularitet har lett till att street kläder inte bara bärs av skateboardåkare.

Vad för kläder använder skateboardåkare?

Det finns ingen specifik klädsel som en skateboardåkare bör använda men de flesta håller med om att skatekläder ska vara hållbara, komfortabla och andas väl. Oavsett om det är en t-shirt eller en hoodie, tenderar skateboard tröjor att vara breda och slappa, för att ge gott om manövrerbarhet. Under midjan föredrar många att använda shorts då det ger mycket flexibilitet, men skate byxor ger lite mer skydd.

Varför ska använda skate skor?

En viktig del av en skateboardåkares garderob är deras skor. De bästa skorna, för skateboardåkning, har en platt sula som ger bra grepp och kontroll när du står på din bräda. Vissa modeller kommer med modern teknologi kring sulorna som absorberar stötar.

Från baggy jeans och vida t-shirts till slim-fit jeans och tröjor, street kläder kommer i en rad olika stilar och där ibland finns något för alla.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor