×
Meny

Skateskydd för barn

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek

Skateboard skydd barn - Vad ska man använda?

Att åka skateboard är en rolig och sund aktivitet för dina barn, dock så kommer det med en risk för skada liksom i alla sporter. Med rätt skydd kan skadorna som lätt uppstår i samband med skateboard åkning dock minimeras. Vi vet alla att en skateboard hjälm är en viktig del av skyddsutrustningen, men alla yngre åkare bör även bära skate skydd.

Det är vanligt förekommande att köpa skateboard skydd barn i 3-pack vilket inkluderar skydd för knä, armbåge och handled. Knäskydd och armbågsskydd är viktigt för att undvika slag och skrapsår. De perfekta skydden bör ha en åtsittande passform utan att begränsa rörelsefriheten.

Bör barn använda handledsskydd?

Handledsskydd för barn förhindrar skrapsår, blåmärken och till och med brutna ben. Även om de som åker skateboard bör lära sig att inte fall ner på sina händer utan istället ta hjälp av sina knä- och armbågsskydd, så kräver detta övning. Handledsskydd är därför mycket hjälpsamt för de barn som är igång med att lära sig.

Utöver hjälm och skate skydd kan du även överväga att skaffa ditt barn ett par crash pants. Dessa är vadderade shorts som man bär under kläderna vilket förser åkaren med skydd runt om höfterna och låren. Med en komplett uppsättning av rätt skydd är ditt barn inte bara säkert, det får de även att känna sig mer självsäkert under sina skateboard äventyr.

Letar du efter en hjälm till ditt barn? Kolla in vårt utbud av Skatehjälm Barn.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor