×
Meny

Surfskates

Vad är en surfskate?

En surfskate, eller surf skateboard som det även kallas är en typ av bräda som ger dig möjlighet för att "surfa" även på land. Målet med en surfskate är att ge åkaren den bästa och mest genuina surf känslan ute på gatorna, där både nybörjare och erfarna surfare kan öva sina svängar. Surfskating är en kul aktivitet för åkare på alla nivåer, dock så kräver det lite mer övning att lära i jämförelse med skateboard och longboard.

Hur fungerar en surf skate?

En surf skateboard kommer att ge dig en annorlunda upplevelse i jämförelse med en traditionell skateboard eller longboard. En surfskate har en speciell truck i den främre delen av brädan som kommer med en surf skate adapter. Detta ger en ökad förmåga att svänga med din surfskate vilket ger möjlighet för ett större rörelseomfång och snäva, smidiga svängar.

Tack vare denna design kan du med en surf skateboard "pumpa" längs med vägen utan att sätta ner foten i marken för att ta fart. Om du har erfarenhet med att surfa sen tidigare kommer du troligtvis att uppleva känslan liknande den du får ute på vattnet. Att använda en surfskate kan även vara en god övning inför surf på vattnet.

Välj rätt surf skateboard

Val av rätt surfskate beror på din längd, vikt och erfarenhet. Generellt så bör längre och tyngre åkare välja en längre surf skateboard. Om du är nybörjare inom surfskate sporten men har lite erfarenhet inom skateboard och longboard kommer en längre bräda att förse dig med mer kontroll och stabilitet. Åkare med mer erfarenhet och de som övar inför vågorna kan välja en lite mindre bräda som kräver mer balans.

Vill du veta mer om surfskating? Kolla in vår guide: Surfskating for beginners: the essentials you need

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor