MENY
×

Längdbindningar

Välj en längdbindning som passar din pjäxa

När du väljer bindningar till dina längdskidor är det viktigt att du tänker på vilken slags längdåkare du är och vilka längdpjäxor du har. Detta kokar ner till tre kategorier och typer av bindningar: klassiskt, skate och turåkning.

Dessutom har olika pjäxor olika slags sulor, vilket gör dem kompatibla endast med specifika bindningar. Detta är viktigt att ha i åtanke när du väljer bindningar till dina längdskidor.

Bör du välja NNN eller SNS?

Med en NNN-bindning (New Nordic Norm) är pjäxan bara ansluten till bindningen framtill, medan hälen är fri. NNN-bindningar är lätta att använda och ger åkaren stor flexibilitet.

Ett annat system är SNS (Salomon Nordic System), som utvecklas av Salomon. Dessa bindningar har en räls som passar motsvarande skåra i pjäxan och håller den väl på plats. SNS-bindingar är lätta att komma i och ur och även dessa låter hälen vara fri för god rörlighet. En SNS-bindning är ett bra val för den som vill optimera sin prestation utför.

Några av våra SNS-bindningar är kompatibla med NNN-systemet. Titta efter benämningen "prolink" i produktbeskrivningen.

Vintern kommer - med nya bindningar

Tidigare år har NNN och SNS dominerat marknaden. Nu har patentet för NNN-systemet som ägdes av Rottefella gått ut. Detta har gjort att Salomon har introducerat Prolink-systemet, men vi kommer också se nya aktörer på marknaden inom kort. Fischer och Rossignol har faktiskt redan introducerat det nya systemet Turnamic.