×
Meny

Bindningar Längdskidor

Välj längdbindningar som passar din pjäxa

När det är dags att välja längdbindningar till dina skidor så är det viktigt att du tänker över vilken typ av skidåkare du är och vilka pjäxor du har. Detta ger dig tre olika alternativ: Klassisk, Skate och Tur.

Utöver det så använder olika typer av pjäxor olika typer av sulor, vilket gör dem kompatibla med specifika bindningar. Detta är en viktig sak att tänka på vid köp av längdbindningar.

Bindningar längdskidor - NNN eller SNS?

Med en NNN-bindning (New Nordic Norm) är pjäxan bara ansluten till bindningen framtill, medan hälen är fri. NNN-bindningar är lätta att använda och ger åkaren stor flexibilitet.

Ett annat system är SNS (Salomon Nordic System), som utvecklas av Salomon. Dessa bindningar har en räls som passar motsvarande skåra i pjäxan och håller den väl på plats. SNS-bindingar är lätta att komma i och ur och även dessa låter hälen vara fri för god rörlighet. En SNS-bindning är ett bra val för den som vill optimera sin prestation utför.

Några av våra SNS-bindningar är kompatibla med NNN-systemet. Titta efter benämningen "prolink" i produktbeskrivningen.

Vintern kommer - dags för ny längdbindning

NNN och SNS har tidigare dominerat marknaden. Nu har patentet för NNN-systemet som ägdes av Rottefella gått ut. Detta har gjort att Salomon har introducerat Prolink-systemet, men vi kommer också se nya aktörer på marknaden inom kort. De stora märkena Fischer och Rossignol har gått ihop och introducerade Turnamic systemet i 2017.

Det som gör Turnamic systemet speciellt är att det är enkelt att komma i och ur, är lätt att justera och är fixerat vid en punkt. När du har bindningen fäst i pjäxan kan du enkelt justera bindningen med en knapp (kräver ej verktyg) och flytta bindningen fram för bättre grepp eller bak för bättre glid. Dessutom är Turnamic bindningen endast fixerad vid en punkt (Flowflex system) vilket säkerställer en fri flex hos skidan.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor