Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Impact vest för kite och wakeboard

  Filter
Varumärken
Storlek
Aktivitet
Kön

Håll dig säker med en impact vest

En impact vest är en väst som skyddar dig från hårda kollisioner när du åker wakeboard eller kitesurfar. Västen är typiskt tillverkad av neopren och har en skumkärna som hjälper med att absorbera slag runt om bålen vid fall eller olyckor. Det är standard för de som åker wakeboard, vattenskidor eller kitesurfar att bära en impact vest. Att träffa vattnet i hög hastighet är farligt, så en impact vest kan avgöra om resultatet blir brutna revben eller mindre blåmärken.

Det finns ett stort utbud av varierande impact västar så att du kan hitta en som passar din stil. Vissa modeller har en unisex design medans andra är designade för dam eller herr. De varierar även beroende på vilken sport de ska användas till. En wakeboard väst förser mest skydd och har skum som täcker hela bålen. En impact vest kite är designad för att passa under din trapez, vilket leder till att detta område är mindre skyddat, men är på så sätt inte ett hinder för din kite utrustning.

Är en impact vest detsamma som en flytväst?

Kort sagt, nej. En impact vest är designad för att skydda, medans en flytväst är till för att hålla dig flytande i vattnet. Vissa modeller ger dig en viss mängd flytkraft, men det är aldrig garanterat att det räcker för att hålla dig flytande till 100%. Dock så är fördelen med en wakeboard väst eller kite väst att de är lättare och förser dig med mer rörelsefrihet.

Om du är osäker på hur mycket flytkraft eller skydd västen ger dig, se då till att spana in de individuella produktspecifikationerna för att vara säker.

Om du istället behöver något som håller dig flytande, kolla in vårt utbud av Flytvästar och Räddningsvästar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor