×
Meny

Skateboards till Barn

  Filter
Varumärken
Deck bredd
Deck längd
Hjul hårdhet
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Skateboards för barn är små skateboards

Som namnet antyder är barnskateboards kompletta skateboards i barnvänliga storlekar. Det kallas ibland för en mini skateboard eftersom de kan ha mycket små deckbredder och längder för att tillgodose de yngsta åkarnas behov. Skateboards för barn kan innehålla allt från skateboards för nybörjare till mer avancerade setups, så du kan hitta rätt bräda för ditt barns kunskapsnivå.

Det finns ingen strikt åldersgräns för när barn bör börja åka skateboard. Det rekommenderas att barnen ska ha god motorik och balans innan de åker på en bräda. Vanligtvis är 5-6 år gammal nog för att börja åka skateboard.

Skateboards för barn och skateboards för vuxna

Skateboards för barn skiljer sig inte så mycket från skateboards för vuxna när det gäller konstruktion och funktionalitet. Vissa mindre nybörjarskateboards för barn kan ha mjukare bushings och hjul för att göra åkupplevelsen lite mjukare för nybörjare.

En stor skillnad ligger dock i grafiken på decken. Skateboards för barn har i allmänhet mer färgglada, ljusare och roligare grafik på decken jämfört med skateboards för vuxna. Detta gör dem mer tilltalande för familjens minsta medlemmar.

Skateboard barn - hur väljer jag rätt storlek?

Det viktigaste att tänka på när du väljer en skateboard till ditt barn är brädans storlek.

Om ditt barn är nybörjare är det särskilt viktigt att välja en bräda med rätt deckbredd. Det är rekommenderat att skaffa en deckbredd som är ungefär lika lång som deras sko. Om du använder en för smal bräda kan det vara svårare att hålla balansen, vilket leder till en mindre rolig upplevelse.

Med rätt storlek på skateboarddecket kommer barnen att kunna manövrera och kontrollera skateboarden mycket lättare och njuta av sina första steg in i skateboardvärlden. Se vår skateboard storleksguide för att hjälpa dig att hitta rätt storlek på skateboarddecket för ditt barn. Förutom storleken är det enda du bör tänka på ditt barns eventuella preferenser när det gäller märke och grafik.

När ditt barn väl har rätt bräda ska du komma ihåg att det alltid ska bära lämpliga skateboard skydd, såsom hjälm och skydd.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor