×
Meny

Underhåll av Inlines

Bra att veta

Underhåll av inlines - för ökad prestanda

Om du underhåller dina inlines förlänger du deras livslängd och slipper betala för dyra reservdelar. Det som är bra är att underhåll av inlines inte behöver vara alltför svårt eller tidskrävande. Det finns en rad underhållsverktyg och tillbehör som du kan använda för att hålla dina rollerblades i toppskick.

Exempel på verktyg för underhåll av rullskridskor är desinfektionsspray för att avlägsna dålig lukt, lim som fungerar på metall och rengöringsmedel för kullager.

Inlines underhåll - hur rengör jag mina inlines

Att rengöra dina inlines regelbundet är en avgörande del av underhållet. Till din känga, ram och hjul kan du helt enkelt använda en våt trasa, lite vatten och vanlig diskmedel. När det gäller fodret måste du kontrollera din individuella modell för att se vid vilken temperatur det ska tvättas.

En av de viktigaste komponenterna att hålla rena är dina kullager. För att göra detta behöver du ett särskilt rengöringsmedel för kullager. Om du vill veta alla detaljer om hur du underhåller dina kullager kan du läsa vår guide för Rensning och smörjning av kullager.

Hur avmonterar jag kullagren på mina rullskridskor?

Använd en insexnyckel och tryck in nyckeln i axeln samtidigt som du håller fast hjulet och lossar det. På så sätt undviker du att behöva ta bort hjulbulten. När du har avlägsnat hjulen för du verktyget halvvägs till lagrets mitt och medan du roterar hjulet, tar du långsamt ut kullagret och spacern.

Om dina hjul har long sleeve spacers, är verktygen för borttagning av kullager utrustade med en kullager utskjutare. Allt du behöver göra är att föra in verktyget i kullagret och trycka ut kullagret samtidigt som du håller fast hjulet.

Om du vill ha en visuell guide för hur du tar bort dina kullager kan du titta på videon i vår guide för Rensning och smörjning av kullager.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor