×
Meny

Klassiska Längdskidor

  Filter
Varumärken
Längd
Kompatibla Bindningar
Sula (bas) Typ
Vallning
Skid Typ

Bra att veta

Klassiska längdskidor för preparerade spår

Klassisk längdskidåkning, även känd som nordisk skidåkning, är en rolig och äventyrlig sport som kan utövas av alla åldrar och förmågor. Familjerna har det som hobby och för motion, men det finns också tävlingar som de olympiska spelen för professionella idrottare.

De klassiska längdskidorna är utformade för att användas på preparerade spår som ofta har parallella spår för skidorna. Skidåkaren gör en framåtgående rörelse som liknar att promenera eller jogga, för att röra sig längs spåren. Om du är osäker på vilken skidstil du ska välja kan du läsa om att köpa längdskidor. Och om du förutom skidorna även behöver köpa längdpjäxor och stavar, föreslår vi att du tar en titt på våra längdskidpaket i den här kategorin: all rätt utrustning, allt tillsammans, till ett förmånligt pris.

Hur väljer jag klassiska längdskidor?

LÄNGDEN

Som tumregel bör längden på klassiska skidor vara cirka 20-25 cm längre än skidåkarens totala längd. Varje skidlängd har också ett rekommenderat viktintervall för användaren som skidåkarens vikt bör ligga inom. Om du befinner dig mellan olika storlekar kan de mer erfarna skidåkarna välja den längre storleken och de mindre erfarna kan välja den kortare storleken.

KLASSISKA LÄNGDSKIDOR MED ELLER UTAN SKINN?

Sparkzonen på klassiska längdskidor är den greppvänliga mittdelen under fötterna som hjälper dig att driva dig framåt. Den kan antingen vara med hud eller utan hud, där vax eller så kallat fiskfjäll används. Hudarna är i allmänhet integrerade i skidorna och behöver bara bytas ut efter många månaders användning. Vaxalternativet innebär att du måste applicera nytt vax när du känner att greppet på snön minskar. Fiskfjäll är det enklaste alternativet eftersom de kräver lite underhåll, men ger inte samma grepp som hudar och vax.

Se Skins - Längd för hudar, eller Skidvalla för mer information om skidunderhåll.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor