Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Kompletta Cruiser Boards

  Filter
Färger
Varumärken
Deck längd
Deck bredd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

En komplett cruiser board är smidig och snabb

En cruiser skateboard, även kallade mini longboard cruiser eller retro skateboard, är små och behändiga brädor. Deras allmänna syfte är att ge bekvämlighet och en rolig cruisingupplevelse.

En cruiserboard är mycket lik en longboard när det gäller åkupplevelsen, men har ofta ett kortare deck och mindre hjul. De är mycket smidiga och responsiva, vilket gör dem idealiska för att cruisa runt i staden och pendla till jobbet eller skolan.

Du kan hitta generellt sett två olika typer av cruisers: cruiserboard av trä och cruiserboard av plast. Om du letar efter en cruiserboard i plast kan du ta en titt på vårt utbud av Penny boards & Plast Cruiser Boards.

Cruiserboard vs. vanliga skateboard

En cruiserboard är som en blandning av en skateboard och en longboard och är är i allmänhet inte större än vanliga skateboards. Deras form är ofta inspirerad av old school skateboarddesigner från 1970-talet.

Även om du kanske hittar en superretrobräda med en helt platt deckdesign, har cruiserbroard deck vanligtvis antingen en kicktail eller en dubbelkicktail och liknar skateboard deck. Till skillnad från skateboards har dock de flesta cruiserboard deck en riktad form. En cruiserboard har också större och högre truckar än en vanlig skateboard.

Cruiserboard hjul är ofta större och mjukare, vilket ger bra grepp, fart och en mycket mjuk åkning. Samtidigt är deras bushings mycket flexibla. Detta gör att en cruiserboard är lättare att svänga och manövrera jämfört med en skateboard.

Är en cruiser skateboard bra för att göra tricks?

En cruiser skateboard är byggda för att färdas i stadsområden och för en surfig cruisingkänsla. Det är dock möjligt att utföra enkla trick med en cruiser skateboard. Det är lättare att göra tricks med en cruiser som är formade på samma sätt som skateboard. En kicktailkonstruktion är definitivt en fördel om du vill prova tricks som ollie.

Men eftersom en cruiser är tyngre och har större hjul är det inte lika lätt att utföra tricks. Den tyngre konstruktionen gör brädan svårare att vända och få upp från marken. Dessutom får du mindre lufttid och brädan reagerar långsammare.

Så om du vill fokusera mer på tricks och stunt bör en modern skateboard vara ditt förstahandsval. Du kan ta en titt på vårt utbud av Kompletta Skateboards och se om en skateboard passar din stil bättre.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor