×
Meny

Kullager och spacers till Aggressive inlines

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ
Smörjmedel

Bra att veta

Hoppa och grinda med kullager till aggressive skates

Kullager till aggressive inlines sitter inuti hjulet och är det som får hjulet att snurra. Lagren finns i olika former och stilar och har stor betydelse för hur dina inlines kommer att kännas när du åker. På grund av de grinds och hopp som du gör i den här typen av åkning tar lagren emot mycket slitage, så även de mest hållbara modellerna måste bytas ut någon gång.

Kullager mäts ofta med ABEC-skalan, som är ett mått på lagrets effektivitet. Men bara för att ett lager inte står på ABEC-skalan betyder det inte att det är av dålig kvalitet. Om du vill få en mer detaljerad översikt över ABEC-systemet samt andra sätt att mäta lagrets kvalitet kan du läsa vår guide Köp av kullager.

Hur får man ut kullagren ur hjulen?

För att ta bort dina lager behöver du en insexnyckel eller ett skateverktyg som är avsett för inlines. Det första du behöver göra är att ta bort dina hjul från din ram. För att göra detta måste du först skruva loss din axel som håller hjulet fast vid ramen.

Därefter måste du ta bort distanserna. Med en flytande distans sätter du ditt verktyg halvvägs genom lagrets mitt och försöker långsamt trycka ut det medan du roterar hjulet. Med en distans med lång hylsa träffar du kanten på avståndet och behöver sedan bara helt enkelt trycka ut lagret på andra sidan.

För att montera de nya lagren behöver du bara trycka in dem där det gamla lagret var. Sedan sätter du in distansbrickan och sedan det andra lagret. Detta är samma process för båda typerna av distanser.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor