MENY
×

BMX kedjor

  Filter
Färger
Varumärken
Kedje typ

Låt inte kedjan vara den svagaste länken på din cykel

Kedjan på freestyle BMX är den del som är ansvarig för överföring av kraft från framkugget till bakhjulet. Kedjan är med andra ord en ganska viktig del av en freestyle BMX cykel.

Även om du har investerat i en helt ny freestyle BMX cykel kommer det säkert efter en tid vara nödvängt at byta ut den. Kanske är det på grund av en skada, eller kanske det är dags för en uppgradering från standard kedjan.

HALF lInk vs SINGLE SPEED - VAD SKA man väljA?

När du byter kedja är det generellt en viktig fråga att tänka på: Vill du köpa en halflink-kedja eller en single speed-kedja.

Det finns fördelar och nackdelar med båda typerna, men om skillnaden måste kokas ner, kan man säga att halflink kedjan tillåter dig att göra finare justeringar av längden än vad single speed-kedjan erbjuder. När det gäller hållbarhet, rekommenderar vi en halflink-kedja för aggressiva förare som vanligtvis utför tricks, där kedjan utsätts för stötar.

Notera! Vissa halflink-kedjor kräver ett specialverktyg för justering. Om så är fallet kommer det att anges i produktbeskrivningen.