×
Meny

BMX Kedjor

  Filter
Färger
Varumärken
Kedje typ

Bra att veta

Skaffa dig en pålitlig freestyle BMX kedja

Din BMX kedja är ansvarig för att överföra krafterna från pedalerna till det bakre hjulet. Den behöver vara stark och hållbar för att kunna hålla till det slitage som freestyle BMX sporten innebär.

Half link BMX kedja vs. Single speed BMX kedja

När det är dags att byta ut din gamla freestyle BMX kedja så är det första beslutet du ska ta om det ska vara en half link kedja eller en single speed kedja. En länk på en half link kedja är designad för att fungera både som en inre och yttre länk, var en single speed kedja har individuella inre länkar och yttre länkar. Det finns för och nackdelar med bägge.

Den största fördelen med att välja en half link BMX kedja är att du kan justera kedjan mer precist. De halva länkarna ger dig möjlighet för att förlänga eller förkorta 1/2 länk åt gången. Detta innebär att du kan utföra små justeringar på den generella placeringen av det bakre hjulet. Den främsta nackdelen är att de tjockare plattorna gör kedjan tyngre än en single speed kedja.

En single speed kedja är det lättare alternativet mellan de två, så om du är ute efter att dra ner på vikten, så är detta ditt val. Denna design har funnits sedan cyklar introducerades till världen, så det är ett mycket pålitligt val. När det kommer till justering av kedjans längd, så kan du endast förlänga eller förkorta denna BMX kedja med 2 ½ länkar åt gången. Därför är det ej möjligt att utföra de små justeringarna som är möjliga med en half link kedja.

Kedja freestyle BMX - vilken ska man välja?

Den typiska bredden på en cykel kedja är ⅛". Detta är även den vanligaste storleken du hittar på en freestyle BMX kedja. Vissa race åkare föredrar en 3/32 eller 3/16" bredd. Detta är en mycket smal kedja som även väger mindre - ett stort fokus hos många åkare. De flesta freestye åkare föredrar en standard 1/8 kedja.

En chainbreaker behövs för att ta bort och tillföra länkar till kedjan. Du kan finna dessa bland många andra användbara produkter, i vår BMX Verktyg sektion.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor