×
Meny

BMX Kedjor

  Filter
Färger
Varumärken
Kedje typ

Varför behövs en BMX kedja av god kvalitet?

Kedjan på din freestyle BMX är den del som ansvarar för att överföra kraften från det främre tandhjulet till det bakre. Med andra ord är en BMX kedja en av de viktigaste delarna på din cykel.

Även om du har investerat i en ny fin freestyle BMX cykel så kommer det efter ett tag krävas att kedjan byts ut. Det kan antingen vara för att den gamla har gått sönder eller för att det är tid att ge cykeln en ordentlig uppdatering från sin standard setup.

Freestyle BMX kedja - Half Link vs. Single Speed

När du vill byta BMX kedja så är det generellt en fråga du bör ställa dig själv: Vill du köpa en half link kedja eller en single speed kedja.

Det finns fördelar och nackdelar med båda typerna, men om skillnaden måste kokas ner, kan man säga att half link kedjan tillåter dig att göra finare justeringar av längden än vad single speed kedjan erbjuder.

När det gäller hållbarhet, rekommenderar vi en half link kedja för aggressiva BMX åkare som vanligtvis utför tricks, där kedjan utsätts för stötar och slag.

Notera: Vissa half link kedjor kräver ett specialverktyg för justering. Om så är fallet kommer det att anges i produktbeskrivningen.

Storlek av BMX kedja

Den typiska bredden hos en BMX kedja är ⅛" bred. Detta är också den vanligaste kedjestorleken du hittar hos freestyle BMX cyklar. Vissa race BMX åkare föredrar en 3/32" bredd. Den är en mycket smal kedja, och därför väger den också mindre vilket är ett stort fokus hos vissa åkare. De flesta föredrar en standard ⅛" bred BMX kedja.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor