×
Meny

Rash Guards

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek

Rash Guard-tröjor ger skydd överallt

Rash guards ses ofta på surfare, wakeboardare och många andra vattensportsentusiaster. Till skillnad från en våtdräkt som är utformad för att hålla dig varm, bärs rash guards för att skydda din hud.

Det första skyddet som ett rash guard erbjuder är mot solen. Den tätt vävda lycran blockerar UV-strålar från att nå din hud och förhindrar solbränna. Långärmade skydd ger mer hudtäckning, men det finns även kortärmade skydd.

Skydd mot att huden gnider mot surfbrädan är den andra fördelen med att bära rash guard och det är därifrån den fått sitt namn. Surfare tillbringar mycket tid med att ligga på brädan när de paddlar ut, och utan lycra-skjortan på sig kan friktionen orsaka ett otäckt utslag.

Skillnaden mellan badskjortor och rashguards

Badtröjor faller också in i denna kategori, eftersom de är tillverkade av samma lycra-material men är mer lösa och avslappnade i passformen. Den avslappnade passformen gör dem mer bekväma att ha på sig när man kopplar av vid stranden eller plaskar i vattnet. Rash guards har en stramare passform, så det finns mindre överflödigt material som begränsar dina rörelser när du surfar.

Rash guards och baddräkter för män, kvinnor och barn finns i alla färger och stilar, så kolla in hela vårt sortiment innan du väljer en. Om du letar efter några toppar som ger både värme och skydd kan du kolla in Wetsuit Tops.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor