×
Meny

Inlines Hockey

Bra att veta

Vad är inlines hockey och hur spelar man det?

Inlines hockey, även känt som street hockey är en sport inspirerad av ishockey, som utövas i högt tempo på hårda plana ytor. I denna sport använder spelarna inlines för att ta sig runt på banan samt en hockey klubba för att skjuta en hård boll eller puck in i motståndarens mål. Varje lag består av fem spelare, inkluderat målvakt och trots att det anses vara en kontaktsport så är tacklingar inte tillåtet på samma sätt som i ishockey.

Viktig utrustning för inlines hockey

Eftersom inlines hockey är en sport som utförs i ett högt tempo kan det uppstå kontakt mellan spelarna vilket kan leda till skador. På grund av detta bör de som spelar inlines hockey bära skyddsutrustning, vilket är ett krav under alla officiella tävlingar. Skyddsutrustningen består bland annat av en hjälm, armbågsskydd, handskar, axelskydd och smalbensskydd.

De inlines som används till street hockey är styva, lätta och liknande ishockey skridskor. De monterade hjulen är små vilket ger åkaren möjligt för snabba accelerationer och förmågan att utföra smidiga vändningar.

Spelarna använder även klubba gjord av trä eller komposit material. Klubbans dimensioner varierar mellan olika spelare beroende på storlek. Klubban bör inte vara bredare än 5 cm eller väga mer än 500 g.

Vart spelar man street hockey?

Uppfunnet i London, England, spelas professionell inlines hockey i en rektangulär rink där underlaget vanligtvis består av trä eller cement. Spelytan är inhägnad för att hålla pucken eller bollen i spel samt för att få åskådare på avstånd.

Dock så kan alla torra ytor användas för att spela street hockey. Du kan alltid samla några vänner, öva dina färdigheter och prova på denna fantastiska sport innan du går med i en klubb. Street hockey är en riktigt kul aktivitet och det krävs endast två spelare och ett mål för att kunna öva passningar och skott.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor