×
Meny

Kompletta BMX Hjul

  Filter
Varumärken
BMX Hjul
Hjul diameter
Nav
Driver sida
Axel diameter
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Vad är ett BMX hjul?

Hjulen är det som får din BMX att röra sig, så det är självklart att de har en stor inverkan på din körning och spelar en viktig roll när du utför stunts eller slår din motståndare på racerbanan. Freestyle BMX-hjul är utformade för att vara robusta och hållbara för att tåla alla hårda stötar som freestylekörning innebär. Race BMX-hjul däremot är gjorda för att vara så lätta som möjligt för att du ska kunna flyga över banan.

De olika delarna i ett BMX hjul

När du köper ett nytt hjul måste du ta hänsyn till de olika komponenterna, till exempel navet, ekrarna, fälgarna och axlarna. Du kan köpa alla de enskilda komponenterna separat och montera dem själv om du är redo för uppgiften. Eller så kan du gå den bekväma vägen och köpa en färdigmonterad hjuluppsättning, vilket i stort sett är standard.

Vilken storlek BMX hjul ska jag köpa?

Du bör skaffa hjul som möjliggör den mest bekväma och roliga körupplevelsen. Den vanligaste storleken för både freestyle- och tävlingshjul är en diameter på 20 tum, men du kan gå större eller mindre än så beroende på disciplinen. När det gäller barnmodeller kan storlekarna börja från så smått som 14 tum. När du köper hjul måste du förstås se till att de inte kommer att stå i vägen för din ram och att de passar dina däck.

Letar du efter däck till dina hjul? Kolla in vårt urval av BMX däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor