×
Meny

Freestyle BMX hjul

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Nav
Axel diameter
Driver sida
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

BMX hjul - Storlek och Freecoaster nav

Oavsett om du kör flatland BMX, park BMX eller en blandning av båda så skal fälgarna på din freestyle BMX vara slitstarka och robusta så att dem kan absorbera den hårda belastningen från street och park åkning.

I denna kategori finner du både fälgar till din freestyle BMX samt reservdelar för att ersätta nedslitna eller trasiga delar på dina BMX hjul.

BMX hjul finns tillgängliga i storlekarna 12 till 20 tum. Den vanligaste storleken är 20'' hjulet, medans storlekarna 12 '' till 18 '' är utvecklade speciellt för barn. De flesta BMX cyklar levereras med kassett nav, vilka är en single växellåda (single speed).

Under den senaste tiden har ett BMX nav som heter "Freecoaster" blivit mycket populärt i BMX världen. Med ett freecoaster nav har du möjligheten för att åka bakåt med pedalerna i ett fast läge.

Det typiska freestyle BMX hjulet kommer med en BMX fälg med 36-ekrar vilket passar utmärkt för både park, street och vert.

BMX fälgar- single vs double walls

Det är ingen tvekan om att livet för ett par BMX fälgar är hårt efter den upprepade belastningen från asfalten och ramperna. Därför väljer många freestyle BMX åkare ett par robusta BMX fälgar med double walls istället för single walls. Ett par BMX fälgar med double wall konstruktion är mer robusta. Detta beror helt enkelt på deras konstruktion och de går därför inte sönder lika lätt som ett par single wall BMX fälgar.

Många kompletta BMX cyklar i den lägre prisklassen levereras med single wall BMX fälgar. Freestyle BMX cyklar i den högre prisklassen kommer ofta med double wall fälgar. Om din cykel har single wall BMX fälgar rekommenderar vi att du med tiden uppgraderar dig till ett par double wall fälgar - De kostar lite extra, men det är värt det på lång sikt.

Ta hand om dina freestyle BMX hjul

Använd dig av fälgband för att ta hand om slangarna på din freestyle BMX cykel. Detta gummiband som ofta är lätt att glömma bort är ett billigt och effektivt sätt att skydda dina slangar från punktering. Fälgbandet placeras mellan fälgen och slangen på ditt BMX hjul och skyddar slangen mot vassa kanter.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor