×
Meny

Freestyle BMX hjul

  Filter
Färger
Varumärken
Hjul diameter
Nav
Axel diameter
Driver sida
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

BMX freestyle cykel hjul

Oavsett om du kör platta BMX, parkera BMX eller en liten av båda BMX-fälgarna på din BMX freestyle-cykel, ska du vara hållbar och robust så att de kan absorbera de hårda effekterna på gatan eller skateparken.

I det här avsnittet hittar du både BMX-fälgar till din BMX freestyle-cykel, men även reservdelar för att ersätta slitna eller brutna komponenter på dina BMX-fälgar.

BMX-hjul finns i storlekarna 12 till 20 tum. Den vanligaste storleken är 20''hjulet, medan storlekarna 12 '' till 18 '' är utvecklade speciellt för barn. De flesta BMX-cyklar levereras med kassettnav, vilka är enstaka växellådor (enkel hastighet).

På senare tid har ett nav som heter "Freecoaster" blivit mycket populärt på Freestyle BMX-scenen. Med "Freecoaster" kan du rida bakåt med pedalerna i ett fast läge.

Ett vanligt BMX freestylehjul kommer med 36-ekta BMX-fälgar - vilket är bra för både parken, gatan, luften och verterna.

Singel VS Dubbel

Det är ingen tvekan om att livet för ett par BMX-fälgar är svårt. De otaliga effekterna från asfalten och ramperna. Därför väljer många BMX freestyle-ryttare ett par robusta BMX-fälgar med dubbla väggar istället för enskilda väggar. Ett par dubbelväggiga BMX-fälgar är mer robusta. Detta beror helt enkelt på deras konstruktion och de bryter inte lika lätt som ett par enkelväggiga BMX-fälgar.

Många komplett i det lägre prisintervallet är födda med enväggiga BMX-fälgar. Dyraare BMX freestylecyklar kommer ofta med dubbelväggiga fälgar. Om din cykel har enkelväggiga BMX-fälgar rekommenderar vi att du får ett par dubbelväggiga fälgar - De kostar lite extra, men det är värt det på lång sikt.

Ta hand om dina rör

Vård av rören på din BMX freestyle cykel med fälgband. Denna ofta förbisedda gummiband är ett mycket billigt och effektivt sätt att skydda mot plana däck. Ripbandet placeras mellan fälgen och röret och skyddar BMX-cyklarna från de ekta hålen, vilket kan punktera röret exponeras för insidan.

SkatePro