×
Meny

BMX hjul

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Nav
Axel diameter
Driver sida
BMX-disciplin
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Vad är BMX hjul för något?

Det är hjulen som ger dig rörelse framåt på din BMX, så det är självklart att de har stor en betydelse för din åkning och spelar en viktig roll när du utför tricks. Freestyle BMX hjul är designade för att vara hållbara och robusta för att tåla alla hårda stötar som freestyle åkning medför. Av den anledningen är de tyngre jämfört med race BMX hjul.

Freestyle BMX hjul - de olika delarna

Alla de olika delarna i ett BMX hjul kan vara förvirrande. När du köper ett nytt hjul måste du ta hänsyn till de olika komponenterna, t.ex. hubs, ekrarna, fälgarna och hjulaxlarna. BMX hjul levereras ofta färdigbyggda, men ofta utan fälg. Du kan dock alltid modifiera hjulet med anpassade BMX Hjul Tillbehör.

Med BMX hubs kan du välja mellan en kassett eller freecoaster, beroende på din åkstil. Freestyle BMX hjul kommer vanligtvis med 36 ekade BMX fälgar, vilket är bra för att köra park, street och vert.

BMX freestyle hjul - vilken storlek ska jag ha?

Du bör köpa hjul som ger dig den skönaste och roligaste åkupplevelsen. De flesta hjul för freestyle BMX har en diameter på 20 tum, och hjul för barnmodeller kan börja från så lite som 14 tum. När du köper hjul måste du naturligtvis se till att de inte kommer att vara i vägen för din ram och att de passar dina fälgar och däck.

Letar du efter däck till dina hjul? Kolla in vårt urval av Freestyle BMX Däck.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor