×
Meny

Crash Pants

  Filter
Varumärken
Storlek

Vad är crash pants?

Crash pants, även kallade impact shorts eller skyddsshorts är designade för att skydda lår, höfter och rumpa från slag om du skulle ramla. Denna specifika del av skyddsutrustningen kan rädda dig från en hel del blåmärken under dina sessions. Skyddsshorts är bekväma, lätta att ha på och passar perfekt under dina byxor.

Är det värt att bära skyddsshorts?

Att bära skyddsshorts är alltid en bra ide för att skydda dina höfter och svanskotan mot hårt underlag. Även om crash pants alltid rekommenderas för nybörjare så är det även populärt bland många professionella åkare. Oönskade fall kan drabba alla och även de mest erfarna åkarna bär skydd på kroppen när det är dags att öva ett nytt trick som kan innebära skada.

Så väljer du rätt impact shorts

Det första du bör tänka över när du ska köpa ett par crash pants är storleken. Sitter de för löst kan de lätt flytta sig och minska skyddet. Om de sitter för tight kan de istället begränsa din rörlighet och det finns risk för att du sträcker ut den skyddande vadderingen som på så sätt kan förlora sin elasticitet och förmåga att absorbera slag. De olika märkena skiljer sig från varandra och det är därför alltid en god ide att kika i den tillhörande storleksguiden när du letar efter impact shorts. Det skyddande materialet i dina skyddsbyxor kan i vissa fall skadas i tvätten, så det är värt att kika efter ett material som andas och absorberar fukt väl.

När det kommer till material kan du antingen välja mjuk vaddering eller hård plast vaddering. Hård vaddering erbjuder maximalt skydd mot slag men är ej följsamt vid rörelse. Mjuka vaddering är mer flexibel men på bekostnad av högt skydd, de kommer dock fortsatt att skydda dig mot en hel del blåmärken.

Om du letar efter skyddsbyxor för vintersport, kolla in Skyddsbyxor - Snowboard, Skidor, Skridskor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor