×
Meny

Skidglasögon

  Filter
Färger
Varumärken
Ansiktsstorlek
Lins vädertyp
Utbytbar lins

Bra att veta

Här hittar du hela vårt sortiment av skidglasögon så du är klar till skidsemestern.

Bra skidglasögon är en viktig del av din utrustning, speciellt när vädret är kallt mitt i vintern och stora möjlighet för blåst och snöoväder. Skidglasögon finns i flera olika prisklasser och skillnaden på dyrare glasögon är oftast att glaset är bättre och skyddar dina ögn bättre mot starkt ljus.

Kom ihåg att även när det är molning och grått så reflekteras solen i snön och kan vara väldigt stark. De dyrare skidglasögonen immar inte lika lätt som de billigare gör. Skidglasögonens hållbarhet följer ofta priset.

Skidglasögon-lins

När vädret är grått och molnigt och det evt. snöar mycket, så är det bra att ha en ljusare lins, gärna med gul färg. På den andra sidan - när vädret är ljust och soligt, så är det bättre med en svart, mörkblå eller grå lins. Det är alltid en bra idé att ha ett par skidglasögon med rätt lins.

Om du vill ha optimala förhållanden, så är det bra att med sig två par glasögon - så är du förberedd för allt slags väder. Vissa glasögon har utbytbara linser, så du endast behöver ett par. Några av glasögonen i vårt sortiment kommer med en gratis extra lins. För att undgå att glasögonen duggar, har de flesta modellerna linser med flera lager samt anti-dug beläggning.

Skidglasögon passform

Ett par skidglasögon bör sitta tätt på ditt ansikte, men utan att vara för tajta. Alla glasögon som du hittar hos SkatePro har justerbar rem för att hålla dina glasögon på plats. Många modeller har även en vid panoramavy så du har bättre överblick över skidområdet. Vi har även speciella OTG-modeller där du kan få plats med dina vanliga glasögon under dina glasögon.

SkatePro