×
Meny

Skidglasögon

  Filter
Varumärken
Ansiktsstorlek
Lins vädertyp
Utbytbar lins
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vilken lins bör jag välja till mina goggels?

Generellt så släpper mörkare linser in mindre ljus och passar därför perfekt under soliga dagar. De ljusare linserna släpper in mer ljus, vilket är en fördel under mörkare dagar och när det är mycket moln på himlen. Utöver färgen så ges varje lins en VLT gradering (Visual Light Transmission). En lägre VLT% släpper in mindre ljus, vilket är bäst under soliga dagar. En högre VLT% släpper in mer ljus och passar därför bäst under molniga och snöfyllda dagar.

Borde barn bära skidglasögon?

Ja, det är viktigt att barn har på sig skidglasögon eftersom de skyddar mot olika väderförhållanden och förbättrar synen när man åker skidor. Linsen på barnglasögonen blockerar inte bara skadligt UV-ljus från solen, utan fungerar också som ett skydd mot vind och snö. En annan fördel är att de hjälper till att hålla barnets ansikte varmt.

Skidglasögon kommer med massa olika egenskaper som kan hjälpa dig och ditt barn att bestämma er för en specifik modell. Viktiga funktioner att hålla utkik efter är bland annat anti-immande teknik, OTG vilket står för Over The Glasses (för barn som har glasögon) och utbytbara linser. Genom att ha en extra utbytbar lins kan du ha en lins för ljusa, soliga dagar och en lins för mörkare, snöiga dagar. De bästa skidglasögonen för barn kommer att ha en kombination av dessa funktioner, om inte alla.

Att klä ditt barn ordentligt för en lång skiddag är även viktigt för att de ska få en god upplevelse i skidbacken. För att hålla dem varma bör de bära varma underställ. Du kan spana in vårt utbud under Underställ.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor