×
Meny

Skidglasögon

  Filter
Varumärken
Ansiktsstorlek
Lins vädertyp
Utbytbar lins

Bra att veta

Därför är det viktigt att bära skidglasögon

Ett par skidglasögon eller goggels som det även kallas är en viktig del av din outfit ute i backen. De beskyddar dina ögon från varierande väderförhållanden så som solsken, snö, dimma och vind. De förser dig även med skydd mot UV strålar. En annan fördel är att de samtidigt håller en stor del av ditt ansikte varmt under kalla dagar. De bästa modellerna av skidglasögon kommer med funktioner som motverkar imma, material som andas och möjligheten att byta linsen beroende på väderförhållande.

Vilken lins bör jag välja till mina goggels?

Generellt så släpper mörkare linser in mindre ljus och passar därför perfekt under soliga dagar. De ljusare linserna släpper in mer ljus, vilket är en fördel under mörkare dagar och när det är mycket moln på himlen. Utöver färgen så ges varje lins en VLT gradering (Visual Light Transmission). En lägre VLT% släpper in mindre ljus, vilket är bäst under soliga dagar. En högre VLT% släpper in mer ljus och passar därför bäst under molniga och snöfyllda dagar.

Är skidglasögon och snowboard goggels samma sak?

Det korta svaret till denna fråga är ja. Oavsett om dina ski goggels är från ett märke som specificerar sig på skidor eller från ett snowboard märke så fyller de samma funktion. Många märken är neutrala när det kommer till de olika sporterna, så du kan basera ditt val på andra faktorer så som utseende, stil och kvalitet.

För mer användbar information vid köp av skidglasögon, kan du besöka Din ultimata guide för snowboard- och skidglasögon.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor