×
Meny

Freeskate hjul

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Hjul hårdhet
Kullager
Kullager precision

Bra att veta

Vilka freeskate hjul passar bäst?

En uppsättning med freeskate hjul ger dig maximal frihet när du är ute och åker. Designade för manövrerbarhet och en låg tyngdpunkt, freeskate hjul är gjorda för att klara av åkning på alla typer av underlag som du kan stöta på runt om stan.

Freeskate hjul har vanligtvis en diameter på 80 mm men många åkare väljer större eller mindre hjul för att passa deras personliga åkstil. I jämförelse med klassiska inlines så har freeskates ofta en mindre frame, vilket resulterar i en kortare hjulbas.

Freeskate wheels kommer ofta utan kullager, så se till att även beställa ett set med Kullager - Freeskates.

Slalom vs. urban freeskate wheels

Om du har ett stort intresse för freeskates så kan du kika efter hjul som är specifikt anpassade för din åkstil.

Slalom hjul till freeskates är gjorda för att ge dig optimal kontroll på hårda urbana ytor. Slalom hjul har ofta en hårdhet på 84A eller mindre för att ge bästa möjliga grepp, samt en diameter mellan 76 mm och 84 mm. Många slalom åkare väljer att ha aningen större hjul i mitten av ramen, detta ger möjlighet för snabba och skarpa svängar.

För urban åkning är hjulen designade för att enkelt ta dig genom livliga stadsmiljöer och förbi de hinder som uppstår på vägen. När det kommer till hjulstorlek så är allt mellan 80 mm och 110 mm ett populärt val. Denna storlek ger dig god kontroll över kontroll och hastighet. Om du är ute efter högre hastighet, ska du självklart välja freeskate hjul med större diameter.

Om du vill veta mer om hjul till freeskates, eller freeskates generellt, spana då in vår Guide till köp av freeskates.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor