×
Meny

Freeskate hjul

  Filter
Varumärken
Hjul diameter
Hjul hårdhet

Bra att veta

Freeskate-hjul är perfekta allround-hjul

Freeskates är en mer robust sidekick till klassiska inlines och de är gjorda för skaters som vill ha maximal frihet när de åker rullskridskor. Hjul för freeskating är ofta gjorda av PU med högre kvalitet än vanliga hjul och de har en stark kärna som säkerställer stabilitet och hållbarhet.

Freeskating kan grovt delas in i två huvudkategorier, det kan också hjulen: Slalom skating och Powerblading.

  • Freeskaing slalomhjul är vanligtvis mellan 84a och nedåt, och är optimerade för maximal kontroll på asfalten. I slalomskating brukar atleterna ofta välja lite större hjul i mitten, vilket gör att de kan åka mycket snabbt i skarpa svängar.
  • Hjul gjorda för powerblading, där du hoppar och gör powerslides, är lite hårdare och vanligtvis mellan 85a och uppåt. Rullskridskorna för denna typ av åkning har ofta stor likhet till aggressive inlines, och så är även fallet för freeskate hjul som är optimerade för powersliding. Om du tittar närmare på dem så ser du att de har en platt profil och är mindre än freeskating slalom hjul.

Notera: De flesta freeskating hjul som finns i denna kategori kommer utan kullager, det kommer att framgå i specifikationerna. Den största orsaken till detta är att olika åkare har olika preferenser angående både märke och ABEC-nivå. Läs mer om vad du ska tänka på när du köper kullager i vår guide för kullager.

SkatePro