×
Meny

Räddningsvästar

En flytväst håller ditt huvud högt

Eftersom du hamnade i denna kategori är du sannolikt intresserad av extra säkerhet för dig och/eller dina nära och kära. Det är viktigt med säkerhet till sjöss, och det kan vara en fråga om liv och död att ha på sig en riktig flytväst.

Till skillnad mot en buoyancy eller en impact vest, är flytvästen utformad för att hålla dig flytande, även om du är medvetslös. Så när det gäller olika säkerhetsvästar är det enda som du behöver veta att en flytväst är den säkraste.

En högkvalitativ flytväst har två luftkammare, som vanligtvis är täckta i nylon. Vissa modeller har bara en luftkammare, men med två kamrar rekommenderas.

En av de största skillnaderna mellan en flytväst och en standard personlig flotationsanordning är kragen. De flesta flytvästarna kommer att ha en krage med en stödjande effekt eftersom det kommer att hålla huvudet rakt och över vatten hela tiden.

Vissa väljer också en uppblåsbar flytväst


För att använda en uppblåsbar flytväst måste du vara minst 16 år gammal. Vi rekommenderar också att du endast använder dessa om du vet hur man simmar, särskilt om du väljer en modell, aktiveras den inte automatiskt när den kommer i kontakt med vatten.

Det är bevisat att barn vars föräldrar inte bär en flytväst var signifikant mindre benägna att bära barnens flytväst själv. Så det enda sättet att få ditt barn att bära en flytväst är att bära en själv.

Flytvästar måste vara certifierade

Alla produkter du hittar i denna kategori är ISO12402-4 godkända.

100N-flytvästarna du hittar i denna kategori kan användas i kustområden. Västarna möter minimala krav för räddningsvästar, vilket förser användaren med minst 10kg "flytkraft". 100N-produkterna passar för vattensporter så som kajakpaddling, vattenskidåkning och kanotpaddling och de kan användas av både vuxna och barn.

Fördelen med en 100N flytväst som dessa, är att de fortfarande är väldigt lätta och erbjuder riktigt bra rörlighet.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor