×
Meny

Räddningsvästar

Räddningsvästar som håller huvudet ovanför vattenytan

Till skillnad från en flytväst eller en skyddsväst är räddningsvästen utformad för att hålla dig flytande och framför allt hålla huvudet ovanför vattenytan. Konstruktionen och huvudstödsfunktionen innebär att oavsett hur du faller i vattnet kommer västen att flyta så att ditt huvud är upprätt. Så när det gäller de olika säkerhetsvästarna är det enda du behöver veta att räddningsvästen är de säkraste typen av flytväst.

Räddnigsvästar måste vara certifierade

Västar som har en 100N-certifiering innebär att de är godkända av kustbevakningen och har godkänts efter rigorösa tester. Med 100N avses den mängd flytkraft som tillhandahålls, vilket i det här fallet är minst 10 kg. Ju högre N-nummer desto mer flytkraft har jackan. Flytvästar för vuxna eller flytvästar för spädbarn bör ha samma certifiering och detta kan ses i produktspecifikationerna.

Flytvästar är en annan typ, men de är inte särskilt utformade för att hålla huvudet flytande och ger inte lika mycket flytkraft. De är utmärkta för många vattensporter som paddleboarding och vattenskidåkning där du behöver lite extra rörelseutrymme för armarna. Gå över till Flytvästar för att se vårt utbud.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor