×
Meny

Underhåll av Rullskridskor

  Filter
Färger
Varumärken

Bra att veta

Vad för slags underhåll behöver jag göra på mina rullskridskor?

Även om det inte krävs mycket underhåll för att hålla dina rullskridskor i bra skick, anses det vara standard att dra åt muttrar och bultar och rengöra rullskridskornas kullager. Som tur är kan de göras samtidigt. Smutsiga lager kan bli bullriga och inte rulla lika fritt som de en gång gjorde. Rengöring av kullager kan noggrant ta bort smuts och gör att dem snurra smidigt igen.

Hur ofta behöver jag rengöra rullskridsko kullager?

Om du åker rullskridskor regelbundet kan det vara en bra idé att rengöra kullagren cirka varannan eller var tredje månad. Du kan behöva rengöra dem oftare om du åker oftare eller i dammigare områden. Om du åker rullskridskor inomhus där det huvudsakligen är rent, kan underhållet av rullskridskokullagren bara bestå av en enklare polering.

Vad behöver jag för verktyg för att justera mina rullskidskor?

Oavsett om du har åkt rullskridskor i flera år eller om du precis har börjat med denna underbara sport måste delar av dina rullskridskor, som hjul, muttrar och truckar, bytas ut någon gång. Ett lämpligt rullskridskoverktyg är precis vad du behöver för att byta ut komponenterna på dina rullskridskor.

Faktum är att rullskridskoverktyg är multifunktionella och hjälper dig att skruva loss axelmuttrar, byta kullager och lossa kingpin muttrar enkelt. Det här verktyget är perfekt om du vill byta ut dina bushings, hjul och truckar. Vissa rullskridskoverktyg är också utrustade med en insexnyckel för att ta bort skruven som håller fäster toe stoppern på din baseplate.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor