×
Meny

Top Caps

  Filter
Varumärken

Maximera din prestanda med en BMX top cap

En BMX top cap är den skruv som sitter på toppen av framgaffeln precis över cykelns headset. Detta är en liten del som är lätt att glömma, men den är viktig. Den komprimerar inte bara framgaffeln och stemen mot ramens headtube, utan håller även headset på plats för att säkerställa smidiga rotationer.

Det finns ett flertal namn för en top cap, så som BMX kompressions bult, compression cap eller BMX framgaffel bult. Alla termer hänvisar till samma sak och används omväxlande. BMX top caps är vanligtvis tillverkade av aluminium, för att säkerställa att de inte tillför alltför mycket vikt till din cykel.

Top caps är inte av universell storlek och du bör därför undersöka vad som är kompatibelt med din framgaffel. Det viktigaste är gängans storlek, information om detta anges under produkt beskrivningen eller i specifikationerna.

Montering av top cap

Att montera och ta bort en top cap är en relativt enkel process. För att byta ut din top cap behöver du först lossa stem bultarna med antingen en 6 eller 8 mm insexnyckel. När du har gjort detta bör du enkelt kunna använda en insexnyckel för att skruva upp top capen och byta ut den mot en ny. Se till att skruva den nya ordentligt på plats så att din setup känns stabil.

Vill du uppgradera flera delar på din cykel? Kolla in vårt utbud av BMX Framgafflar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor