Glad Alla Hjärtans Dag
Specialerbjudanden och rabatter  -  Visa erbjudanden
×
Meny

Hockeyklubbor

  Filter
Varumärken
Total Höjd
Klubb Material
Flex

Bra att veta

Skjut, passa och kontrollera pucken med en ishockeyklubba

En hockeyklubba är en väsentlig del av utrustningen som du använder för att kontrollera pucken. Utan den skulle det vara omöjligt att göra mål, dribbla och passa, till och med för den bästa NHL spelaren. Förut brukade hockeyklubbor endast tillverkas i trä, och även om många högkvalitativa klubbor är det än idag, så tillverkas också många hockeyklubbor i mer moderna material. Kolfiber- och komposit hockeyklubbor är populära tack vare deras lätta vikt och hållbarhet.

Vilken hockeyklubba borde jag köpa?

Ishockeyklubbans längd och flex är det faktorer du borde överväga när du köper en ny ishockeyklubba. Förutom din storlek, styrka och förmåga, är det även personlig preferens som är en stor del i valet av ishockeyklubba. För att lära dig mer om dessa faktorer, spana in vår Guide till köp av hockeyklubbor.

Ishockeyklubbor för junior är generellt sett kortare och mer flexibla för yngre och kortare spelare. De längsta ishockeyklubborna för juniorer är runt 140 cm, men det finns flera storlekar kortare än detta.

Varför är hockeyklubbor böjda?

Bladet på en ishockeyklubba brukade vara rakt, men nu för tiden har nästan alla modeller ett böjt blad. Detta förbättrar hanteringen av pucken. Böjen fungerar som en ficka där pucken kan ligga mer säkert och gör det lättare att dribbla pucken runt spelare. Det hjälper även spelare att få mer spin på pucken. En puck som spinner i luften är mer stabil eftersom den kommer landa platt på isen, vilket gör passningar mer exakta.

På grund av ishockeyns fysiska karaktär, är det viktigt att skydda kroppen. Kolla in våra Hockeyskydd för att vara säker på isen.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor