×
Meny

Kullager Kickbike

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ

Bra att veta

Kullager kickbike - Vad ska man leta efter?

Ett utslitet set med kullager kan förstöra hela din session. Det knastrande ljudet i kombination med den överdrivna kraft som används på grund av motståndet från dina kullager är något som alla vill undvika.

När du köper nya kullager till dina sparkcykel finns det några olika saker att överväga.

Förseglade kullager vs. öppna kullager

Om du använder din trick sparkcykel utomhus bör du överväga förseglade kullager. Förseglade kullager motstår bättre smuts och damm och kräver minimalt med underhåll. Till förseglade kullager rekommenderar vi fett som smörjmedel.

Öppna kullager är där emot ett fint val för de som åker i inomhus parker. Öppna kullager roterar snabbare, vilket innebär att du inte behöver sparka lika många gånger. De kräver en del mer underhåll, men det är relativt enkla att rengöra. För öppna kullager rekommenderar vi att använda olja som smörjmedel.

Kullager sparkcykel - Kvalitet och konstruktion

Kullager till sparkcyklar tillverkas av varierande material. Materialet är en viktig del som påverkar hållbarhet och kvalitet. Billigare kullager är ofta tillverkade av restmetaller eller härdat kolstål. Vi rekommenderar ej dessa material då de ofta kräver utbyte efter relativt kort tid.

Ett bra set med kickbike kullager är tillverkade av krom, titan eller Swiss stål medans kullager för höga hastigheter tillverkas av rostfritt keramiskt material vilket har den högsta hållbarheten av alla typer av kullager.

ABEC:
Annular Bearing Engineering Committee (ABEC) är en skala som anger hur väl kullagret omvandlar energi till hastighet. Precisionen går från ABEC 1 till ABEC 9 - desto högre nummer, desto högre precision, effektivitet och möjlighet för hastighet förser kullagret.

Oavsett vilken typ av kullager du använder bör du alltid undvika sand, smuts, vatten och fukt för att hålla dina kullager i gott skick.

Vill du lära dig mer om kullager? Se vår detaljerade guide för Köp av kullager.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor