×
Meny

Sparkcykel Kullager

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ
Kullager storlek

Bra att veta

Kullager kickbike - när ska jag köpa nya?

Ett set av kvalitativa kullager är nödvändigt för att hålla dina sparkcykel hjul väl presterande. Fram och bak hjulen innehåller 2 kullager vardera och de kan lätt bytas ut vid behov. Du vet när det är dags för ett byte när kullagren börjar göra ett knastrande ljud, eller när de börjar rotera dåligt. Detta gör det svårt att få fart och kräver mer ansträngning av åkaren.

Kolla in våran simpla guide för Montering av kullager till sparkcykel.

Kullager sparkcykel - är de i samma storlek?

Storleken på kullager för nästan alla sparkcyklar på marknaden är 608. Detta är tillverkat för att passa en axel med en diameter på 8 mm, vilket är standardstorleken hos trick sparkcykel hjul. Det är samma storlek och typ som används till många andra actionsporter på hjul, till exempel skateboards och rullskridskor.

Olika typer av kullager

Kullager för sparkcyklar görs i olika material som varierar i hållbarhet och kvalitet. Inuti varje kullager finns 7 eller 8 smorda kulor som ofta är tillverkade i stål eller keramik. Stål kullager är starka och prisvänliga medan keramik kullager är i högre kvalitet och rullar jämnare än lager i stål.

ABEC skalan används för att mäta kullagrets tolerans och precision, och mäts med udda tal från 1 till 9. Ju högre ABEC nummer, desto högre precision och tolerans. Alla kullagermärken använder inte ABEC skalan, det betyder dock inte att de är av sämre kvalitet.

De bästa sparkcykel kullagren för dig kan skilja sig från andra sparkcykel förare. Om du vill ha mer användbar information om kullager för sparkcyklar, kolla in våran guide för Köp av kullager.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor