×
Meny

Kullager Kickbike

  Filter
Varumärken
Kullager precision
Lager typ

Bra att veta

Kullager för kickbike – Vad ska man kolla efter?

Ett set slitna kullager på din trick-sparkcykel kan ta all glädje ifrån din åkning. Det knastrande ljudet, kombinerat med mycket förlorad kraft på grund av motståndet från kullagren är inget som någon vill ha.

När du köper nya kullager för sparkcyklar, finns det några saker att tänka på.

Stängda eller öppna kullager:
Om du åker din kickbike utomhus bör du välja stängda kullager. Stängda kullager håller smuts och damm ute och behöver minimalt med underhåll. För stängda kullager rekommenderar vi att du använder fett som smörjmedel.

Öppna kullager är å andra sidan en bra val för park riders som åker inomhus. Öppna kullager roterar snabbare, vilket innebär att du inte behöver sparka lika många gånger. De behöver lite mer underhåll, men de är enkla att rengöra. För öppna kullager rekommenderar vi att använda olja som smörjmedel.

Material:
Kullager för sparkcyklaar kommer i varierande material. Materialet är viktigt för dess hållbarhet och kvalitet. Billiga kullager är gjorda av överbliven metall eller härdat kolstål. SkatePro rekommenderar inte att använda dessa material eftersom de inte håller så länge innan de behövs bytas ut.

Bra kullager är gjorda av krom, titan eller Swiss stål medan snabba kullager är gjorda av rostfri keramik, vilket har den högsta hållbarheten av alla olika kullager.

ABEC:
Annular Bearing Engineering Committee (ABEC) är en skala som talar om hur kullagren konverterar energi till fart. Ju högre ABEC-nummer, desto högre precision, effektivitet och möjlighet för fart ger kullagren.

Oavsett vilken typ av kullager du kör med, bör du alltid hålla dig borta från sand och vatten för att låta dina kullager hålla längre.

Vill du lära dig mer om kullager? För en detaljerad genomgång av kullager och dess funktion, besök denna sida.

Om du fortfarande inte är säker på vilka kullager du ska välja, hör av dig till oss.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor