×
Meny

Inlines / inline skates

Bra att veta

Inlines för fitness och stadskörning

Inlines i denna kategori är fitness rullskridskor för vuxna och ungdomar, som du kan använda för att träna på korta och medellånga resor. Inlines är mycket bekväma och är bra att använda som ett alternativ till att springa, när du ökar din ämnesomsättning och bygga muskelstyrka med mjuka rörelser som är mild för lederna. Många använder också dessa skridskor för transportera sig runt i staden.

Kännetecken för inlines

På inlines har hjulen placerats i en rak linje under kängan i stället för i par som klassiska rullskridskor. De flesta fitness inlines har relativt stora hjul med en medelhårt, vilket gör det möjligt att bygga upp en anständig hastighet, medan du behåller ett bra grepp. För fitness skating rekommenderar vi en hjulstorlek på 90-100 mm och även 110 mm. För stadskörning, rekommenderar vi mindre hjul på 80-84 mm. Kängan på inlines är höga, så ankeln är väl skyddad, vilket är viktigt när du är en nybörjare och behöver extra stabilitet.

Inlines har under många år varit den mest populära rull typen, och på grund av den höga efterfrågan har under åren varit mycket tillbehör till dem. Att åka inlines kan likna hur det är att åka skridskor på isen, och eftersom du kan använda samma teknik, det finns några som föredrar inlines snarare än rullskridskor. Exempelvis kan du spela hockey på både skridskor och rullskridskor.

Inlines för olika rull sporter

Det finns flera olika typer av inlines som är avsedda att varje sin sport. Därför, om du letar efter några fitness skridskor, men ett par för ett specifikt ändamål eller en sport, måste du utforska en av våra andra kategorier: Aggressiv , Speed , Roller Hockey , Nordic eller Freeskates .

Historian bakom inline skates

På 1980-talet, skapades Roces och Rollerblade inlines, som vi känner till i dag. Men de första dokumenterade inlines kan dateras tillbaka till 1700-talet i London, där John Joseph Merlin använde dem som ett PR-trick för dess museum öppning. Rullskridskor hade hjul placerade i en rak linje som inlines. De gjordes inte broms, som enligt uppgift resulterade i en krascher.

Det var inte förrän omkring 1819 som de första inlines patenterades. Dessa hade dock inte bromsa och kunde inte simulera rörelser skridskor på is, eftersom de strävade efter. Det fanns flera försök att göra några bra, stabila inlines, men när sida vid sida var utvecklad för ungefär 1860 rök inlines i bakgrunden. Det var fram till 1980-talet, när inlines, som vi känner idag, har utvecklats och marknadsförs en framgång.

Roces var det första varumärket för masstillverkade inlines, men det var Rollerblade, som såg till att de blev riktigt populär. Därför har rollerblades eller roller blades också blivit synonymt med inline rullskridskor i många länder.

Få hjälp med att välja rätt modell genom att läsa om köp av rullskridskor .

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor