MENY
Rullskridskor
Bra att veta

Inlines / inline skates

På inlines är hjulen placerade i en rad under kängan i stället för två och två med varandra, såsom i den klassiska side-by-side rullskridskor. Inlines har under många år varit den mest populära rullskridsko typ, och på grund av den höga efterfrågan har det i åren kommit mycket tillbehör för inlines och många olika typer av inlines på marknaden. Att stå på inlines kan man få samma känsla som att stå på skridskor, och du kan använda dig av samma teknik, det finns vissa som föredrar dem i stället för side-by-side rullskridskor. Ex. kan både spela hockey, åka skridskor och rullskridskor.

Olike typer av inline skates

Eftersom det finns många typer av inlines på marknaden, kan det vara svårt att välja rätt modell. Om inlines ska användas för ett specifikt ändamål eller en sport, titta under någon av våra andra kategorier: Aggressiv, speed , Rollerhockey, nordic eller Freeskates .

Inlines för vuxna i denna kategori är de så kallade fintness inlines. De kan användas för motions inlinesåkning på korta och medellånga turer. Många använder också dessa inlines som transport runt om i staden. De flesta fitness inlines har relativt stora hjul med en medelhårdhet, vilket gör det möjligt att bygga upp en bra hastighet samtidigt som det ger ett bra grepp. Kängan är hög, så att fotleden är väl skyddad, vilket är viktigt när man är nybörjare och behöver extra stabilitet.

Historien om inlines

På 1980-talet, Roces och Rollerblade inlines som vi känner i dag. Men idén inline kom så tidigt som 1849, då en fransman skulle göra en stötta för en opera som skulle se ut som en skridsko. Rekvisitten blev aldrig en stor framgång, eftersom inlinen varkem kunde bromsa eller sväng. Men när inlines som vi känner dem idag började vinna mark i slutet av 1980 och början av 1990, var de framgångsrika - och har varit så sedan dess.

Roces var det första varumärket som massproducerade inlines, men det var Rollerblade, som såg till att de blev riktigt populärt. Därför är inlines också synonymt med inlines i många länder.

Kom ihåg att vi gratis skickar en annan storlek på inlines om du vill det! Få hjälp med att välja rätt modell genom att läsa om att köpa rullskridskor .

Trygg e-handel