×
Meny

Inline skates

Bra att veta

Inlinesåkning: En fantastisk fritidssysselsättning

Inlinesåkning är en rolig aktivitet som kan utövas ensam eller i grupp. Denna sport utövas med hjälp av inlines som är specialanpassade för olika körstilar. Fitnessskating är den mest populära stilen: den kan utövas av människor i alla åldrar och är relativt lätt att lära sig.

Denna aktivitet uppfanns på 1700-talet i London, England, och ökade i popularitet på 1980-talet när Roces och Rollerblade skapade de inlines som vi känner till i dag. Fritidsåkare utövar fitnessskating på vägar, cykelbanor och asfalterade vägar. Det är en aktivitet som kan anammas för transport, kondition eller för att tävla i organiserade evenemang.

De enastående fördelarna med inlinesåkning

Fitnessåkning anses vara ett utmärkt träningspass. Det engagerar din core och tränar dina benmuskler, höfter och muskler i nedre delen av ryggen. Dessutom bidrar det till att förbränna kalorier och fett på samma sätt som annan aerobisk träning. Inlineskating bidrar också till att förbättra din allmänna balans, din gångställning och din allmänna kondition.

Konditionsåkning förbättrar också ditt mentala välbefinnande: det rensar upp ditt sinne och ökar ditt självförtroende när du lär dig nya tekniker. Om det utförs i ett långsamt och kontrollerat tempo är åkning för fitness en motion med låg belastning, som inte belastar dina leder, men som ändå stärker dina centrala muskler.

Är inline skating farligt? Nej, men det kan vara det om du vill att det ska vara det. Om du närmar dig inlinesåkning för första gången är det bästa att närma dig denna sport under ledning av en erfaren åkare.


Kom dessutom ihåg att bära skyddsutrustning som skatehjälm, knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd: säkerheten först!

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor