×
Meny

Sparkcyklar

Bra att veta

Sparkcyklar för alla smaker

Det har skett många förändringar sedan den "moderna" sparkcykeln i aluminium introducerades på marknaden på det sena 90-talet. Dessa sparkcyklar var ihopfällbara och väldigt praktiska vilket resulterade i att de blev oerhört populära.

I samband med att det blev allt populärare med att tricksa med sin sparkcykel uppmärksammade sparkcykelindustrin efterfrågan av trick sparkcyklar. Dessa sparkcyklar, även kallade kickbikes, är anpassade för stunts och tricks i skateparker och gator.

Sparkcyklar utvecklas nu snabbare än någonsin. Kvalitén och teknologin på dagens sparkcyklar är därmed mer avancerade än de modeller som tillverkades på 90-talet.

Du kan fortfarande få tag på ihopfällbara och justerbara sparkcyklar, vilket är populärt vid användning för transport. När det kommer till tricksparkcyklar, har vi ett stort utbud av märken som producerar sparkcyklar och dess delar i hög kvalité som möter efterfrågan av nybörjare samt professionella åkare.

Trick sparkcyklar

Trick-sparkcykel används oftast i skateparker, i stadsområden och på parkeringsplatser. Det är en teknisk och utrustning-krävande sport, och sparkcyklarna utsätts för rejält med stryk och slag. Inga sparkcyklar lever för evigt, men det finns idag ett brett sortiment av kompletta trick-sparkcyklar för just detta ändamål. De är förstärkta och designade så att de håller bättre än någonsin. Dessutom finns det också många specialdesignade komponenter, så att alla kan sammanställa sin dröm-sparkcykel. Färdigsammansatta sparkcyklar består oftast av specifika komponenter från olika märken, ihopsatt av sakkunniga inom sporten.

Sparkcyklar med stora hjul

För transport rekommenderar vi sparkcyklar med stora hjul (120 mm eller större). Sparkcyklarna är normalt designade för vuxna, men kan även användas av barn. De kan ofta vikas ihop och är därför lätta att bära på och ha med sig i t.ex. tåg, skolan eller på jobbet. Stora hjul är mindre känslig för ojämnheter i vägen, de är mer riktnings stabila och rullar snabbare än små hjul.

Om du önskar lära dig mer om sparkcyklar rekommenderar vi dig att läsa denna guide: Köp av sparkcykel.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor