×
Meny

Sparkcyklar

Bra att veta

Sparkcykel: en sport för alla åldrar och förmågor

Sparkcykel åkning är en rolig sport för alla åldersgrupper och förmågor. Att åka sparkcykel är ett utmärkt sätt att få konditionsträning och hjälper också till att utveckla benmusklerna och core musklerna. Att åka sparkcykel förbättrar också din balans och dina koordinationsförmågor för andra sporter och aktiviteter. Även om sparkcyklar uppfanns på 1920-talet var det inte förrän på 90-talet som moderna aluminium sparkcyklar fick sin framgång.

Trick sparkcyklar är byggda för tricks och stunts

Trick sparkcyklar används vanligtvis i skateparker, stadsområden och på parkeringsplatser. Dessa sparkcyklar är utformade för trick och aggressiv åkning och kan tål bättre hård belastning och slitage. På dessa grunder är moderna trick sparkcyklar skapade för att vara lätta men robusta. Det är också vanligt att modifiera trick sparkcyklar, antingen om du behöver byta ut slitna delar eller bara vill lägga till ett personligt utseende. Trick sparkcyklar kan i allmänhet inte vikas ihop.

Sparkcyklar med stora hjul är ett perfekt transportmedel

För transport rekommenderar vi sparkcyklar med stora hjul, med en diameter på 120 mm eller mer. Dessa sparkcyklar är vanligtvis utformade för vuxna som vill ha ett roligt och hälsosamt sätt att ta sig runt på stan. Sparkcyklar för barn faller vanligtvis in i denna kategori och kommer med antingen två eller tre hjul. Sparkcyklar med stora hjul kan ofta fällas ihop och är därför lätta att ta med sig i kollektivtrafiken, till jobbet eller skolan. Stora hjul ger god stabilitet och klarar av stötar och små sprickor i vägen.

Om du vill veta mer om sparkcyklar kan du läsa vår guide till Köp av sparkcykel.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor