×
Meny

Sparkcyklar

Bra att veta

En sparkcykel för alla smaker

Det har skett många förändringar sedan den "moderna" sparkcykeln introducerades under sent 90- tal. Dessa sparkcyklar var hopfällbara och väldigt praktiska vilket resulterade i att de blev oerhört populära.

I samband med att det blev allt populärare med att tricksa med sin sparkcykel uppmärksammade sparkcykelindustrin efterfrågan av trick sparkcyklar. Dessa sparkcyklar, även kallade kickbikes, är anpassade för stunts och tricks i skateparker och gator.

Sparkcyklar utvecklas nu snabbare än någonsin. Kvalitén och teknologin på dagens sparkcyklar är därmed mer avancerade än de modeller som tillverkades på 90-talet.

Du kan fortfarande få tag på hopfällbara och justerbara sparkcyklar, vilket är populärt vid användning för transport. När det kommer till trick sparkcyklar, har vi ett stort utbud av märken som producerar sparkcyklar och delar av hög kvalité som möter efterfrågan av nybörjare samt professionella åkare.

Trick sparkcykel

En trick sparkcykel, som många även kallar trick kickbike, används i skateparker eller för street åkning. Det är en mycket teknisk sport som kräver rätt utrustning då denna typ av sparkcykel utsätts för mycket slag och slitage. Ingen sparkcykel håller för alltid, men moderna trick sparkcyklar är mycket hållbara och dagens utbud är stort. De är förstärkta och designade för hållbarhet. Du finner även ett stort utbud av delar så att du själv kan välja och bygga ihop din helt egen sparkcykel. Monterade custom sparkcyklar består av specifika delar från olika märken, monterat av experter.

Kickbike med stora hjul

För transport rekommenderar vi sparkcyklar med stora hjul (120 mm eller större). Sparkcyklarna är normalt designade för vuxna, men kan även användas av barn. De kan ofta vikas ihop och är därför lätta att bära på och ha med sig i t.ex. tåg, till skolan eller på jobbet. Stora hjul är mindre känslig för ojämnheter i vägen, de är mer riktnings stabila och rullar snabbare än små hjul.

Om du önskar lära dig mer om sparkcyklar rekommenderar vi dig att läsa denna guide: Köp av sparkcykel.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor