×
Meny

Skatehjälm Barn

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Storleksjusterbar
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Skatehjälm Barn - är det viktigt?

Oavsett om ditt barn precis har börjat åka inlines eller om han eller hon har tränat under en lång tid är en skatehjälm för barn det viktigaste skyddet. En hjälm för barn kan skydda dina nära och kära från allvarliga hjärnskakningar eller huvudskador.

Till skillnad från en cykelhjälm täcker skatehjälmar bakhuvudet helt och hållet för att undvika skador när man faller bakåt. De har extra skyddande skum under det hårda plastskalet och utbytbara remmar för optimal passform.

Hjälm barn - vad ska jag tänka på?

En skatehjälm ska alltid sitta ordentligt runt huvudet. Hjälmen får inte vara för stor och får inte vicka, eftersom den kan hamna fel vid ett fall. En för tajt hjälm kan orsaka obehag och huvudvärk. För att ta reda på den perfekta storleken ska du komma ihåg att mäta dina barns huvuden. För att göra det ska du mäta dina barns huvudomkrets precis ovanför ögonen och öronen med ett mjukt måttband. Glöm inte heller att kolla in storleksguiden för varje modell, eftersom varje märke utformar sina hjälmar på lite olika sätt.

Alla skatehjälmar för barn som säljs i den här kategorin är certifierade för inlinesåkning, oavsett vilken stil ditt barn föredrar. I produktbeskrivningarna ser du de vanligaste certifieringsmärkena EN, CPSC och ASTM. Om hjälmen har en eller flera av dessa certifieringar är den säker att använda för rullskridskoåkning och inlinesskridskoåkning samt skateboardåkning.

Om du är intresserad av en komplett uppsättning skyddsutrustning kan du spana in våra Skyddsset barn.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor