MENY
×

Cykelhjälm Barn & Skaterhjälm Barn

  Filter
Färger
Varumärken
Storlek
Invändigt mått
Storleksjusterbar
Certifikater

Ett barns cykelhjälm är det viktigaste skyddet av allt när barnet börjar cykla, skate eller åka på sparkcyklar.

Cykelhjälm för barn eller skate hjälm för barn?

Barn cykelhjälmar och barn skater hjälmar skyddar båda huvudet från skada när du faller, men det sätt som de skyddar är i vissa fall olika. Dessa skillnader är viktiga att tänka på när du väljer att köpa en ny hjälm till ditt barn. Ganska kortfattat, är den viktiga skillnaden beskriven så här:

  • En skate hjälm är gjord för att tåla flera, mindre hårda smällar utan att gå sönder
  • En cykelhjälm är utformad för att skydda mot ett mycket hårt slag, sedan går den sönder

Det är lättare att falla och sätta sig på t.ex. skateboard eller rullskridskor, men när du faller är det sällan ett farligare fall än om du välter med cykel. Med cykel du sitter säkrare än om du står på skateboard och du kan också snabbare komma iväg. Därför är det också meningsfullt att skate hjälmar och cykelhjälmar för barn och vuxna, måste gå igenom olika tester och erhålla olika godkännanden. Har du en hjälm som endast är godkänd för skridskoåkning som du använder när man cyklar, kommer du sannolikt att skyddas bättre med hjälp av en riktig hjälm.

Det finns tester och certifikat för hjälmar som kan användas till både skridskoåkning och cykling som EN 1078. En stor del av våra hjälmar har fått detta intyg, så om du letar efter en skate hjälm eller cykelhjälm för barn, är SkatePro.se ett bra ställe att påbörja din sökning.

Hur ska en hjälm för barn sitta?

För att uppnå bästa möjliga skydd är en bra passform avgörande. Om ditt barn skakar hans / hennes huvud en aning och hjälmen inte rör sig är passformen ofta optimal. Förutom det ska remmarna på hjälmen bilda en Y-form runt örat utan att röra vid örat.

Alla barncykelhjälmar kommer med stoppning för en bättre passform och komfort. Dessutom, för att de flesta barn hjälmar med ett justerbart stängningssystem i bak i syfte att säkerställa en korrekt passform.

Om du fortfarande tvivlar om vilken cykelhjälm du ska välja till ditt barn, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.