×
Meny

BMX Vevlager

Sortering
Färger
Varumärken
Bottom Bracket
Krank Axel Diameter
Reset

Sortering

Använd

Färger

ResetAnvänd

VarumärkenResetAnvänd

Bottom Bracket


ResetAnvänd

Krank Axel Diameter

ResetAnvänd

Bra att veta

Vevlagerna är kärnan hos din BMX

På en BMX cykel hittar du vevlagren monterade i ramen, mellan vevarmarna. Denna delen av cykelramen kallas vevlagerhus. De huvudsakliga delarna är 2 kullager och en spacer, och deras syfte är att tillåta åkaren att snurra pedalen fritt för att få fart. Dessa delar är extra starka och tåliga för att de ska klara av det höga trycket som uppstår när man trampar aggressivt.

De olika typerna av vevlager

De fyra huvudtyperna är - American bottom bracket (51 mm), mid bottom bracket (41 mm), Spanish bottom bracket (37 mm) och euro bottom bracket (35 mm gängat). De har alla olika storlekar, och måtten här avser den yttre diametern på kullagret som behövs för att passa din ram.

American bottom bracket är den äldsta typen och har störst diameter. De har antingen förseglade kullager eller öppna kullager som sitter i kupor. Mid bottom brackets är den vanligaste typen och hittas på de flesta ramar idag, de är enkla att montera och sitter jämt med ramen. Spanish bottom brackets är små och lätta vilket ger dem ett snyggt utseende. De pressas också in i ramen istället för att gängas. Euro bottom bracket hittas vanligtvis på race BMX cyklar. De gängas in i ramen med kullagerna i kupor.

Vilken storlek behöver jag på mina vevlager?

De storlekar som finns på vevlager är 19 mm, 22 mm, 24 mm. Detta mått är diametern av kullagerhålet, det behöver därför passa spindle-storleken på ditt vevparti. Vevlager som är 19 mm är vanligast, och nästan alla märken har modeller i denna storlek. Vevlager som är 22 mm och 24 mm är tjockare och starkare än vevlager som är 19 mm och i de flesta fall, väger de inte mer.

Så om du fortfarande är osäker på vilket vevlager du behöver är det viktigt att se till att både typ och spindle storleken är kompatibla med din befintliga setup. Om din ram till exempel är kompatibel med ett euro bottom bracket och dina cranks har en 22 mm axel, behöver du ett euro 22 mm vevlager.

Om du också letar efter ett vevparti som passar dina nya vevlager, spana då in våra BMX veveparti.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor