×
Meny

Kickbike Headsets

  Filter
Färger
Varumärken
Headset-type
Kompatibel med
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Vad är ett kickbike headset?

Ett kickbike headset är en viktig del av varje sparkcykel setup. Ett headset installeras i headtuben på sparkcykelns deck och ser till att gaffeln roterar korrekt. Varje sparkcykelåkare vet att en av de mest populära stuntsen är 360 barspin och headsetet spelar en viktig roll för att få detta att gå smidigt.

Headsets för trick sparkcyklar har vanligtvis en diameter på 1 ⅛ tum. Headsets är antingen gängade eller ogängade, var det sistnämnda är vanligast förekommande. Headsets för sparkcyklar kan dessutom delas in i integrated och non integrated headsets. Det är viktigt att kunna skilja på dessa varianter för att säkerställa att det är kompatibelt med din gaffel.

Sparkcykel headset - integrated vs non integrated

De två vanligaste typerna av headset är non integrated och integrated. Vilket headset du behöver beror på ditt deck och din headtube.

Integrated headsets har inbyggda top och bottom caps som redan är integrerade i headtuben. Här kan kullagren enkelt placeras på deckets headtube. Integrated headsets börjar bli standard på många modeller, men se till att kontrollera att du har ett integrerat deck.

Non integrated headsets har top och bottom cups som är pressas in i decket. Dessa kräver verktyg och mer installationsarbete än integrated headsets. Dessutom kan non integrated headsets vara gängade, och dessa gängade headsets är endast kompatibla med gängade forks.

Sparkcykel headset - kullager och spacers

Inuti headset cupsen finns kullagren. För headsetet behöver du två speciella kullager som gör allt det hårda arbetet för att ge dig jämna rotationer av styret. Vanligtvis är kullagren den väsentliga delen och den avgörande faktorn när du köper ett headset.

Headsetpaketet innehåller ofta en top cap, en C-ring och ibland några spacers till headsetet. Om spacers inte medföljer så kan det vara bra att skaffa en. Dessa kan vara nödvändiga för att fylla utrymmet mellan din clamp och headsetet för att säkerställa en stabil setup.

Vill du veta hur man installerar ett headset för en sparkcykel? Kolla in vår praktiska guide som förklarar hur man monterar ett headset.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor