×
MENY

Headset till sparkcykel

  Filter
Färger
Varumärken
Headset-type
Kompatibel med

Bra att veta

Kickbike headset är litet men viktigt

Ett headset är en viktig del när du bygger en trick-sparkcykel. Headset installeras på headtuben på decket och ser till att framgaffeln roterar på ett lämpligt sätt.
Headsets för trick-sparkcyklar kommer i olika former och kvaliteter. De två mest populära typerna är "standard headsets" och "integrerade headsets".

Standard headsets fungerar bara med ett standard deck. Denna typ av headset är också känd som ett icke-integrerat headset. För att installera ett standard headset, är undre och övre kåpan pressad in i decket - verktyg behövs.

Integrerade headsets fungerar bara med integrerade deck. Det behövs inga verktyg för att installera ett integrerat headset, då undre och övre kåpan är integrerad in i headtuben.

Ska jag välja standard eller integrerat headset?

Tricksparkcykel-headsets kommer antingen med integrerade gängor eller i en gängfri design. Om du kör på headset med gängor, behöver också du en framgaffel med gängor. Å andra sidan, om du kör på ett headset med gängfri design, behöver du en framgaffel med gängfri design. Om du kör med en gängfri design, behöver du ett kompressionssystem för ditt bygge. (SkatePro rekommenderar headsets med gängfri design.)

Utöver de två olika typerna av headsets, finns det även två olika typer av kvalitet, öppna och stängda kullager.

Det är större risk att det kommer in smuts i öppna kullager, vilket gör det svårare att hantera och snurra sparkcykeln. Stängda kullager är lite dyrare men har också högre kvalitet och de håller mycket längre.

Ett sparkcykel-headset är en precis del av utrustningen och dess delar bör passa varandra perfekt. Om du känner dig osäker angående ditt nästa headset eller har en fråga angående det, tveka inte att höra av dig till oss.