×
Meny

Tandhjul till BMX

  Filter
Färger
Varumärken
Antal tänder
Kugghjuls montering
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Hitta ett freestyle BMX-kedjehjul med rätt antal tänder


BMX-cykelhjul är nödvändiga för att skapa framåtriktad rörelse på en BMX-cykel. Hur mycket fart du kan få bestäms av hur många tänder du har på framhjulet. Större framhjul ger högre hastighet, men kräver mer kraft till pedalen. På en Freestyle BMX-cykel är det vanligaste antalet tänder på framhjulet mellan 25-28.

På en Freestyle BMX kan cykelhjulen monteras med en bult. Detta är känt som en bult-enhet. Vissa BMX-cykeldrivhjul är monterade på en splines-kompatibel vev. BMX cykelhjul är monterade på en splines-kompatibel vev ger mer vridmoment än bultdrift. Anledningen är att spline ger ca 48 kontaktpunkter mellan kedjehjulet och vevet motsatt det som erbjuds i en bultdrift.

Ett kedjehjul med 48 kontaktpunkter kan låta som det självklara valet, men många Freestyle BMX-ryttare föredrar ett skruvmonterat kedjehjul, eftersom det faktiskt ger åkaren möjlighet att dra åt kedjehjulen.

Vi har ett brett utbud av olika BMX-cykeldrivhjul som är kompatibla med både bultdrivna och spline-kompatibla vevar. Dessa levereras med en adapter för ändamålet. Läs mer om detta under den specifika produktbeskrivningen.

Att skydda BMX-kedjehjulen eller inte att skydda?


Om du är en mycket aggressiv ryttare som regelbundet biter på järnväg eller trottoar, kanske du vill överväga en av våra bevakade kugghjul.

Vi har några skyddade kedjehjul som levereras med ett extra skyddslag, eftersom en metalldel skyddar tänderna och därigenom och i många fall expanderar kedjans livslängd. Lite dyrare, men det tar bara en olycklig krasch och extra pengar kommer att användas bra.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor