Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

BMX Tandhjul

  Filter
Färger
Varumärken
Antal tänder
Kugghjuls montering
Föregående
Nästa
Sida 1 av 3

Bra att veta

Vilken funktion har ett freestyle BMX tandhjul?

Ett tandhjul till freestyle BMX krävs för att skapa en rörelse framåt hos din cykel. Det är en av huvuddelarna i din cykels drivande system och påverkar hur din åkning upplevs. Tandhjulet är en av de plattaste delarna bland din BMX utrustning och kommer i en stor variation av färger och stilar för att bidra till en personlig look.

Ett freestyle BMX tandhjul är vanligtvis tillverkat av variationer av aluminium eller stål. Tandhjul av aluminium har ett gott förhållande mellan styrka och vikt, medans tandhjul av stål är starkare och ofta billigare, men tyngre. Det kan även vara en bra ide att kika på en sprocket guard, vilket är ett skydd till tandhjulet. Detta rekommenderas främst för aggressiva åkare som regelbundet utför en variation av utmanande tricks.

Tandhjul till freestyle BMX - Vilken storlek är bäst?

Vilken storlek du behöver på ditt tandhjul beror på din åkstil. Storleken hos ett freestyle BMX tandhjul mäts upp beroende på hur många "tänder" den har. Till en freestyle BMX är det vanligaste antalet tänder mellan 25 och 28. Dock så kan det variera mellan 16 till 45. De flesta moderna kompletta BMX cyklar kommer med en 25/9 utväxling.

Om du ökar antalet tänder hos det främre tandhjulet leder det till en högre utväxling. Detta innebär att starten blir svårare, men du får möjlighet för att nå högre hastigheter. Tandhjul som tillverkas för tävling har fler tänder, och ett förhållande på 44/16 är det bästa valet för många cyklister.

Behöver du fler delar för att nå ditt nästa BMX mål? Se våra Freestyle BMX hjul och BMX pedaler.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor