Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Framgafflar till sparkcyklar

  Filter
Färger
Varumärken
Kompatibel med
Hjul diameter
Hjulets nav bredd
Framgaffel längd
Föregående
Nästa
Sida 1 av 2

Bra att veta

Sparkcykel framgaffel - vad är de för något?

Sparkcykel framgafflar är det vertikala röret som förbinder styret, decket och framhjulet med varandra. Framgafflar för sparkcyklar är tillverkade av antingen aluminium eller stål. Stålgafflar är tyngre men mer hållbara, medan aluminiumgafflar är lättare och ofta föredras av mer avancerade åkare. Förr var det så att du kunde välja mellan en en eller tvådelad modell. Numera tillverkas dock endast modeller i ett stycke, eftersom de är det överlägset mest hållbara alternativet.

Threaded eller threadless kickbike framgaffel?

Sparkcykel framgafflar kommer i två olika typer: gängade och ogängade. När det gäller trick sparkcyklar är nästan alla framgafflar ogängade. Detta beror på att de använder ett mer avancerat kompressionssystem som skapar en starkare och mer hållbar anslutning mellan styret och gaffeln. Med en ogängad gaffel måste du se till att du också har ett ogängat headset och ett kompatibelt kompressionssystem.

Gängade gafflar finns vanligtvis på sparkcyklar för nybörjare och på instegsnivå. Skillnaden här är att gaffeln har en gänga på utsidan av röret. Gängade gafflar behöver ett gängat headset för att fungera, vilket anses inte vara lika hållbart som ett ogängat headset. Om du vill läsa mer om skillnaderna mellan gängade och ogängade framgafflar kan du läsa vår guide om att Köp av framgaffel till sparkcykel.

Framgaffel till sparkcykel - kompatibilitet

När du köper en ny framgaffel till din sparkcykel behöver du se till att den är kompatibel med resten av din setup. När det gäller kompatibilitet med gaffeln måste du se till att den passar med headsetet, hjulen och kompressionssystemet.

Som många läsare redan vet är de viktigaste olika kompressionssystemen för sparkcyklar SCS, ICS, HIC och IHC. SCS framgafflar är tunga men starka och hållbara. ICS framgafflar är de lättaste som finns tillgängliga, perfekta för åkare som vill ha en lätt setup. HIC gafflar är också vanliga och anses vara det enklaste kompressionssystemet. IHC är inbyggt i gaffeln precis som med HIC, men är en aning lättare och endast kompatibel med bars i standardstorlek.

Om du vill kolla in vårt urval av kompressionssystem kan du ta en titt på vår kategori Kickbike Kompression.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor