×
Meny

Dirt Jump Cykler

Dirt Jump är en freestyle cykelsport, där du gör tricks på dirt jump cyklar. Både mountainbikes och BMX cyklar kan användas till Dirt Jump. I denna kategori kan du hitta vårt urval av dirt jump mountainbikes.

Dirt Jump cyklar

Dirt jump cyklar kommer med extra hållbara stål ramar, som är lite mindre än ramarna på vanliga mountainbikes, och därför är standover höjden på dessa cyklar också lägre än på standard mountainbikes. Hjulen är som regel omkring 24-26 tum. All-round mountainbikes, som både kan användas till Dirt och Park har typiskt hjul på 26 tum. De flesta av dessa mountainbikes kör singlespeed med en broms.

Vad är Dirt Jump?

Dirt Jump banorna består av en rad hopp, som är gjorda av antingen jord eller trä. Dirt Jump går ut på att föraren ska åka på olika hopp och göra tricks. Hoppen kan vara rätt stora, vilket ger föraren möjlighet till att komma högre upp i luften och därmed göra avancerade tricks.

Historian om mountainbikes

Mountainbiking började att bli populärt på 1970-talet i nordliga Californien, där förarna oftast använde deras cyklar till att köra ned för branta backar. Men det var först i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet som auktoriserade cykelförsäljare började att producera mountainbikes.
I början var mountainbikes hemmabyggda cyklar som blev använda till många olika stilar, men då sporten började att utveckla sig och flera olika stilar såg dagens ljus, så började det också att komma flera olika typer av mountainbikes.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor