×
Meny

Dirt Jump BMX Cyklar & Dirt Jump Mountain Bikes

  Filter
Varumärken
Ram Top Tube
Hjul diameter
Vikt
Styr höjd

Vad är en dirt jump cykel för något?

En dirt jump BMX anses vara en hybrid mellan en mountainbike och en vanlig BMX. Dirt jump BMX cyklar är perfekta för att tävla på grusbanor och utföra tricks på gatorna. Cyklarna är kända för att vara robusta, starka och för att kunna klara av den hårda belastning som sporten medför.

Dirt jump cyklar är större än andra BMX cyklar, men mindre än dirt jump mountainbikes. Dirt jump BMX frames är vanligtvis byggda av stål eller aluminium, vilket garanterar en solid och hållbar konstruktion. Hjulen har en diameter på 24 eller 26 tum och vanligtvis är totalhöjden lägre än en mountainbike.

Andra egenskaper hos dessa cyklar är deras höga styren, detta för att kunna nå bättre höjd när du hoppar, samt otroligt starka men lätta hjul.

Dirt jumping förklarat

I dirt jumping är syftet med tävlingen att utföra stunts samtidigt som man fullföljer ett varv på en grusbana. Åkare utför höga hopp och tricks medan de åker runt en bana som är uppbyggd av konstgjorda kullar och kickers.

Åkarnna förväntas lyfta från hoppen, utföra höga hopp och sedan landa för att fortsätta tävlingen.

Även om tävlingen liknar BMX och mountainbike finns det vissa skillnader. Jämfört med BMX eller mountainbike-tävlingar, där målet är att klara banan snabbast, är målet med dirt jumping att även utföra trick med stil. Som ett resultat av detta är hoppen för dirt riding större, så att du kan sikta på högsta möjliga stunts.

Det bästa stället att öva på dirt jumping är på en pump track eller andra banor med olika hopp, rollers (rundade gupp) och berms (förhöjda kurvor). På så sätt kan du få ut så mycket som möjligt av din dirt jump cykel.

Tricken med dirt jumping liknar många stilar inom freestyle BMX, så om du är intresserad av att börja med freestyle kan du kolla in vårt urval av Freestyle BMX Cyklar.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor