×
Meny

Inlines Hockey Hjul

Bra att veta

Vilka inlines hockey hjul bör jag använda?

Det låter som en självklarhet, men när du skaffar nya inlines hockey hjul kommer du att behöva skaffa hjul som är samma storlek som dina nuvarande hjul. Inlines hockey hjul har oftast en speciell setup där varje hjul på dina inlines kan vara olika storlekar.

För att undvika förvirring brukar den optimala storleken på hjul oftast stå utskrivet på ramen. Så om du till exempel har en hi-lo hjul setup, så står det något i stil med 80-80-76-76. Dessa siffror står för de enskilda hjulens diameter i millimeter. Denna setup betyder att dina två bakre hjul är 80 mm och de främre hjulen är 76 mm - som regel monteras alltid de större hjulen i den bakre delen av ramen.

Ute vs. inne inlines hockey hjul

Du kommer att får ut mest glädje av dina hjul om du använder de för rätt syfte, det vill säga, inomhushjul för inomhusbruk och utomhushjul för utomhusbruk. Inlines hockey hjul för inomhusbruk är mjukare och brukar ligga någonstans mellan 72A och 76A på durometer skalan (skalan för hjulhårdhet). Mjukare hjul kommer ge bättre grepp på de jämnare ytor du oftast hittar inomhus. Inlines hockey hjul för utomhusbruk faller oftast någonstans på 80A eller högre på durometerskalan, så de klarar av hårda betongytor.

Finns de hjul som funkar för båda syftena? I teorin, ja. Hjul för flera ytor, även kallat "multisurface-hjul" kan användas både inomhus och utomhus, och de har oftast en hjulhårdhet på 78A eller 80A. Men spelare som spelar inlines hockey både inomhus och utomhus har oftast två olika uppsättningar av hjul.

När de kommer till inlines hockey hjul set så är det oftast så att de levereras utan kullager och spacers, så se till att du kan prestera på topp med våra Kullager till hockey inlines.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor