×
Meny

Snöskor

Snöskor ger dig det optimala äventyret

En tur med snöskor, eller snow shoes som det även kallas, är ett perfekt sätt för att njuta av de snötäckta områdena under vintersäsongen. Konstruktionen fördelar din vikt över en större yta vilket förhindrar dig från att sjunka djupt ner i snön. Detta gör det möjligt att utforska områden som annars är otillgängliga med vanliga vandringsskor. Öppna slätter, böljande kullar och branta backar är alla möjligheter med rätt par snöskor. Samtidigt som du utforskar naturen så får du även riktigt god träning på ett enkelt sätt utan större kostnader.

Vad är en snösko?

Ett par snöskor är enkelt förklarat en plattform under dina fötter som ger dig en större yta att stå på så att man inte sjunker ner i snön. De moderna snöskorna har kommit långt i jämförelse med förr i tiden när de tillverkades av trä och läder remmar. Idag är konstruktionen lättare, starkare och kommer med egenskaper så som crampons (metall tänder) för vandring på isig snö, samt justerbara bindningar som håller dina fötter säkert på plats. Så lägg de gamla traditionella snöskorna på hyllan och spana in vårt moderna utbud.

Snow shoes - Så väljer du rätt modell

Dina snöskor bör matcha din vikt, snö förhållanden och lutningsgrad i området du ska vandra. Alla modeller anger en rekommenderad max belastning (vikt), och denna bör du ej överstiga. Belastningen inkluderar din vikt samt vikten av kläder, skor och utrustning som du bär med dig.

Vilken typ av snö du vandrar i kan också hjälpa dig med att avgöra vilken modell som passar bäst. Om du planerar att vandra i djup pudersnö kommer ett par med större yta att prestera bättre då de "flyter" lättare på underlaget. För brantare terräng är egenskaper så som stöd vid hälen och långa crampons något som underlättar klättringen, men detta finner man endast på specifika bergsklättrings modeller.

Kom ihåg att klä dig efter väder, det finns nämligen inget som heter dåligt väder, bara en inkomplett garderob. Kolla alltid väderutsikten, dra på dig dina mest bekväma vinterkängor och bär lager på lager. Det är en god ide att ha en ryggsäck med på vandringen, här kan du bära med ett extra lager samt nödvändig packning. Saknar du något plagg? Kolla in vårt utbud av vinterkläder.

En annan sport som på vissa sätt påminner om vandring med snöskor är längdskidåkning. Om du är intresserad och önskar att ta reda på mer om detta kan du ta en till bland våra Längdskidor & Längdskidutrustning.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor