Vinter erbjudande
Vinteravslutningsrea   -  Använd denna rabattkod WINTER10  -  Klicka här
×
Meny

Longboard Handskar

Är longboard handskar nödvändiga?

Longboard åkare använder speciella handskar för att förbättrar deras åk upplevelse. De kallas longboard slide gloves och används för att hålla balansen när man tar i händerna vid skarpa svängar. Handskarna känns igen tack vare sina slide pucks - de runda skivor som du hittar på de flesta longboardhandskar. Det är dessa som du lägger den största delen av din vikt på när du åker.

Longboard handskar är speciellt designade för att vara lätta, flexibla och ha bra passform. Slived gloves är vanligtvis tillverkade i läder och läder handskar anses vara hållbara och slitstarka. Andra material som longboard handskar vanligtvis tillverkas av är en kombination av material som nylon, mocka och kevlar fingertoppar.

Longboard slide gloves hjälper dig behålla kontrollen

Förutom att ge extra skydd så ger slide gloves dig mer kontroll när du åker, vilket innebär att de är särskilt användbara för freeride och downhill åkning. Det är vanligast att ha en puck som täcker handflatan, men du kan också få individuella puckar för varje finger. För bästa prestanda bör puckarna för handflatan placeras mot handloven.

De flesta puckar är tillverkade i polyuretan men på grund av påfrestningen de får utstå så behöver de bytas ut regelbundet.

En annan viktig komponent för att hålla kontroll när du åker longboard är griptapen, så kolla in vårat utbud av Longboard Griptapes.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor