×
Meny

Delar - Vevparti

  Filter
Färger
Varumärken

Bra att veta

Förbättra din uppsättning med BMX krank delar

Ett krankset, eller vevparti som det även kallas, är det som används för att koppla pedalerna till cykeln vilket i sin tur genererar den framåtgående rörelsen. Det är möjligt att köpa ett komplett krankset men om du är ute efter endast små justeringar så bör du överväga att istället köpa de individuella delarna.

Delarna som utgör ett krankset inkluderar vevarmar, bultar och en spindle. Vevarmarna är den del som pedalerna fäster på och de spelar en stor roll för din upplevelse på cykeln och kommer i varierande längder. Glöm inte bultarna, det är alltid en god ide att ha några extra om du plötsligt står inför en oväntad reparation.

Vad är en BMX spindle?

En av de viktigaste delarna i ditt krankset är den som kallas spindle. Detta är den roterande axeln vevarmarna fäster till vid cykelns bottom bracket.

BMX spindles varierar i storlek och finns tillgängliga i 19 mm, 22 mm och 24 mm. En spindle med en diameter på 19 mm passar fint för åkning i ramper, trails och för street. En 22 mm spindle är starkare än en 19 mm och är passande för högre drops och grinds. 24 mm versionen har blivit alltmer populär under åren och kan motstå det mesta du kan tänka dig göra med din BMX.

Notera att oavsett vilken spindle du väljer, så måste du först se till att den matchar resterande delar av ditt krankset.

Vill du hellre skaffa dig ett komplett set? Kolla in vårt utbud med BMX Vevparti.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor