×
Meny

Inline Hockey Klubbor

  Filter
Varumärken
Klubb Material
Blad Material
Flex

Bra att veta

Vad ska jag använda för sorts inline hockey klubba?

När du väljer inlineshockeyklubba är det första du ska bestämma materialet. Inlines hockeyklubbor, även kallade street hockeyklubbor, tillverkas oftast av trä eller kompositmaterial.

I allmänhet föredrar inline hockeyspelare att använda en klubba med ett skaft av trä. De är vanligtvis billigare än klubbor gjorda av kompositmaterial och de är bättre lämpade för streethockey, eftersom det är ett hållbarare material. Å andra sidan väger street hockeyklubbor av kompositmaterial mindre och lättare att kontrollera.

Hur väljer jag rätt storlek på min inline hockey klubba?

Klubbor för inline hockey och streethockey mäts med enbart skaftet (utan bladet). Vanligtvis har hockeyklubbor för vuxna spelare en längd på 140-158 cm (4'8"-5'3"). Juniorhockeyklubbor är smalare och har en längd från 116 till 138 cm (3'10"-4'7").

För att hitta rätt storlek på hockeyklubban håller du den vertikalt framför dig med bladtån på marken och skaftet pekande mot hakan. Om streethockeyklubban inte kan nå upp över hakan när du har skridskor på dig är de av rätt storlek.

Kan man spela inline hockey med en vanlig hockey klubba?

Du kan definitivt använda en ishockeyklubba för inline hockey. Det rekommenderas dock att använda ett ABS blad för streethockey, eftersom de tenderar att vara mer hållbara och klarar av slitaget på asfalten.

Vill du veta mer om klubbor för hockey? Ta en titt på vår Guide till köp av hockeyklubbor.

SkatePro
Dataskyddsförordning Cookies Köpvillkor